Program za laboratorijske rezultate
 1. Home Automatizacija poslovanja
 2.  › 
 3. Programi za automatizaciju poslovanja
 4.  › 
 5. Program za laboratorijske rezultate

Program za laboratorijske rezultate • Autorska prava štite jedinstvene metode automatizacije poslovanja koje se koriste u našim programima.
  Copyright

  Copyright
 • Mi smo verifikovani izdavač softvera. Ovo se prikazuje u operativnom sistemu kada pokrećemo naše programe i demo verzije.
  Provjereni izdavač

  Provjereni izdavač
 • Radimo sa organizacijama širom svijeta od malih do velikih. Naša kompanija je uvrštena u međunarodni registar kompanija i ima elektronski znak poverenja.
  Znak povjerenja

  Znak povjerenja
 
Uporedite konfiguracije

Uporedite konfiguracije programa

Na posebnoj stranici možete uporediti karakteristike softvera u različitim konfiguracijama.

Cijena

Cijena softvera

Plaćate samo jednom. Nema mesečnih uplata!


Automatizacija naše organizacije je potpuna investicija za vaše poslovanje!

Iznajmljivanje servera u oblaku

Po potrebi naručite najam virtuelnog servera

Pogledajte neke od razloga zašto bi vam možda trebao cloud server.

Besplatno preuzimanje

Besplatno preuzimanje

Program možete besplatno preuzeti i raditi u demonstracijskom modu


Prilikom pokretanja programa možete odabrati jezik.

Kupite program

Kupite program

Da biste kupili program, možete nam napisati pismo ili poruku putem messengera

Razvoj softvera

Ako želite još jedan program, možete birati između ogromnog broja gotovih projekata. Takođe postoji mogućnost kreiranja softvera po narudžbi.

Odaberite drugi program

Evidentiranje rezultata ispitivanja u laboratoriji se vrši kreiranjem unosa u odgovarajući registar i pomaže u proceni efikasnosti toka rada. Imajući pristup podacima laboratorijskih testova o broju i vrstama testova koji su obavljeni, lako možete vršiti statističke analize i predviđanja. Ne samo pacijenti, već i kontrolni uzorci podliježu registraciji. U slučaju vanredne situacije, kao što su netačni rezultati testiranja ili kvar opreme, uvijek se možete pozvati na prethodno snimljene i sigurnosne kopije podataka i na osnovu tih podataka izraditi plan korektivnih akcija. Nedostaci papirne dokumentacije i evidentiranja su očigledni, potrebno je dosta vremena i ručnog rada koji se koristi za popunjavanje formulara, dokument se može izgubiti ili oštetiti, greške ili ispravke su neprihvatljive, potrebno je izdvojiti prostor za čuvanje popunjenih dnevnika formulari za laboratorijske testove.

Istovremeno, vrijeme utrošeno na evidentiranje rezultata laboratorijskih pretraga ne troši samo zaposlenik kompanije, već i pacijent, jer se ovaj postupak mora obaviti prije predaje rezultata, čime se produžava vrijeme čekanja. Ova činjenica negativno utječe na iskustvo potrošača u kontaktu s laboratorijom. Digitalni tok dokumenata ima niz prednosti u odnosu na klasični papir: brz prijenos informacija, dostupnost s bilo kojeg mjesta, sigurnost, funkcija skladištenja. Uključujući ove funkcije, softver USU ima dodatne opcije koje uvelike pojednostavljuju proces. Prvo, registracija rezultata obavljene analize će se desiti automatski odmah nakon završetka istraživanja. Automatski će se generirati izvještaji o najčešće i najrjeđe izvođenim procedurama. Drugo, funkcija automatskog dovršavanja će vam pomoći uštedjeti vrijeme prilikom unosa duplikata testnih podataka ankete. Treće, neograničena baza rezultata pretrage omogućit će vam pohranjivanje informacija o bilo kojem broju laboratorijskih pacijenata i rezultatima obavljenih testova, štedeći vam vrijeme na traženju i unosu informacija kada se vratite. Osim toga, funkcionalnost programa omogućava vam da dobijete rezultate završenih testova na različite načine, kao što je standardna distribucija štampane verzije rezultata analize, preuzimanje sa web stranice ili slanje e-mail poruke. Kupci biraju metodu koja im najviše odgovara.

Softver USU vam omogućava da ostale rezultate digitalne laboratorije zadržite u skladu sa postojećim propisima laboratorije sa funkcijom slanja poruka sa podsjetnikom o zakazivanju planirane posjete. Nadalje, nakon registracije podataka o pacijentu u programu, rođendan klijenta se automatski obilježava u kalendaru i tog dana tim dobija podsjetnik da pošalje čestitku. Sredstva utrošena u ovom slučaju za komunikaciju sa pacijentom također su predmet registracije i obračuna. Ulaganjem u instalaciju softvera za automatizaciju toka rada programa, ulažete u poboljšanje kvaliteta i efikasnosti radnog toka preduzeća, pomažete kupcu da ima želju da vas ponovo kontaktira i olakšavate uslove rada laboratorijskih radnika. Sve ove mjere će, kao rezultat, povećati profitabilnost i dovesti vašu kompaniju do sigurne liderske pozicije.

Snimanje rezultata laboratorijskih ispitivanja vrši se automatski po završetku postupka analize. Redosled radnji u evidentiranju i obračunu dokumentovanih testova garantuje red u toku rada, minimalnu potrošnju vremena i visok nivo kvaliteta. Procedura za vođenje snimanja rezultata laboratorijskih ispitivanja je automatizirana, što pomaže u sprječavanju grešaka uzrokovanih ljudskim faktorima greške.

Svaka preduzeta radnja mora se snimiti i sačuvati uz naknadno slanje na izvještavanje o procedurama koje se sprovode u programu. Zgodno, lako razumljivo i pristupačno sučelje smanjuje vrijeme za pretraživanje i unos potrebnih podataka. Sigurnost i povjerljivost testnih podataka zagarantovana je prisustvom ličnih prijava i pristupnih lozinki, kao i razlikovanjem po pravima pristupa informacijama. Program automatski generiše potrebne obrasce, aplikacije i izvještaje. Za prevod na papir dovoljan je klik na dugme 'print' u programu.

Jedan program omogućava svim odjelima da rade istovremeno i dosljedno. Digitalna programska baza podataka podržava skladištenje bilo koje vrste dokumentacije: analiza, slika, rezultata ispitivanja laboratorijskih programa. Registracija laboratorija i lekara koji su poslali pacijenta na analizu u Vašu kliničko-dijagnostičku službu vrši se u okviru programa za uspostavljanje obostrano korisne saradnje.

Pogodan sistem za plaćanje usluga, održavanje gotovinskog i bezgotovinskog plaćanja, unos podataka o primljenom iznosu, automatski obračun iznosa kusur. Obračun statistike finansijskog sektora: evidentiranje i pregled novčanih tokova za bilo koji odabrani period, obračun sredstava za upućivanje ljekara u laboratoriju, glavne stavke prihoda i rashoda. Pogodan modul za upravljanje skladištem omogućava zgodan vizuelni prikaz zaliha, evidentiranje kupljene robe, određivanje gotove robe, planiranje gotovinskih troškova za kupovinu, obračun rokova i tako dalje. Sastavljanje analitičkih izvještaja u digitalnom obliku omogućava vam pristup svim potrebnim podacima u svakom trenutku, bez gubljenja vremena na prikupljanje, prijenos ili pojašnjenje informacija. Tu su i dodatne funkcije koje se isporučuju sa programom kao što su integracija sa mobilnim telefonima, implementacija CCTV kamera za nadzor i procenu kvaliteta. Sve se to može dodati u program i prilagoditi na zahtjev kupca u bilo kojem trenutku.

 


Vidi također