Obračun poljoprivrednih proizvoda i proizvodnih zaliha
 1. Home Automatizacija poslovanja
 2.  › 
 3. Programi za automatizaciju poslovanja
 4.  › 
 5. Obračun poljoprivrednih proizvoda i proizvodnih zaliha

Obračun poljoprivrednih proizvoda i proizvodnih zaliha • Autorska prava štite jedinstvene metode automatizacije poslovanja koje se koriste u našim programima.
  Copyright

  Copyright
 • Mi smo verifikovani izdavač softvera. Ovo se prikazuje u operativnom sistemu kada pokrećemo naše programe i demo verzije.
  Provjereni izdavač

  Provjereni izdavač
 • Radimo sa organizacijama širom svijeta od malih do velikih. Naša kompanija je uvrštena u međunarodni registar kompanija i ima elektronski znak poverenja.
  Znak povjerenja

  Znak povjerenja
 
Uporedite konfiguracije

Uporedite konfiguracije programa

Na posebnoj stranici možete uporediti karakteristike softvera u različitim konfiguracijama.

Cijena

Cijena softvera

Plaćate samo jednom. Nema mesečnih uplata!


Automatizacija naše organizacije je potpuna investicija za vaše poslovanje!

Iznajmljivanje servera u oblaku

Po potrebi naručite najam virtuelnog servera

Pogledajte neke od razloga zašto bi vam možda trebao cloud server.

Kupite program

Kupite program

Da biste kupili program, možete nam napisati pismo ili poruku putem messengera

Razvoj softvera

Ako želite još jedan program, možete birati između ogromnog broja gotovih projekata. Takođe postoji mogućnost kreiranja softvera po narudžbi.

Odaberite drugi program

Obračun poljoprivrednih proizvoda i proizvodnih zaliha ima svoje karakteristike, kojih, na primjer, nema u preduzeću koje proizvodi ili prodaje proizvode lake industrije. Stoga su i računovodstvo i menadžersko računovodstvo specifični. U pravilu, poljoprivredna proizvodnja i zalihe proizvoda su široko rasprostranjene u prostoru. Proizvodnja se odvija na velikim površinama. U proces je uključen veliki broj posebne opreme koja zahtijeva značajnu količinu goriva i maziva. Shodno tome, potrebno je voditi računa o upotrebi inventarne opreme, potrošnji sirovina, goriva i maziva itd. Pored brojnih disperziranih poljoprivrednih preduzeća i dionica. Štaviše, u poljoprivrednoj proizvodnji primjetan je jaz između vremena proizvodnje rada i aktivne upotrebe zaliha, s jedne strane, i vremena žetve i plasmana, s druge strane. Proizvodni proces u većini poljoprivrednih industrija se proteže izvan kalendarske godine.

Softverski sistem USU nudi poljoprivredne proizvode i zalihe u računovodstvu organizacije, pretpostavljajući razgraničenje po proizvodnim ciklusima, uzimajući u obzir troškove prethodne godine, kao i ovogodišnju žetvu, tekuće troškove, buduće žetve, troškove uzgoja životinja i njihovog tova, itd.

Poljoprivredna organizacija u postojećim uslovima mora da obezbedi fleksibilnost upravljanja i veliku brzinu reagovanja na unutrašnje i eksterne faktore sredine. Shodno tome, posebnu ulogu ima sistem upravljanja koji vrši planiranje, kontrolu i podršku računovodstvenih informacija.

Automatski program akumulira i pohranjuje informacije u jedinstvenu bazu podataka, specificirajući redosljed i principe kombinovanja i podjele tokova informacija u zajednički informacioni prostor. Uz odgovarajuće računovodstvene postavke, broj odjela, kao i asortiman robe na zalihama, nije ni na koji način ograničen. Ono što je veoma važno, sistem je izgrađen na način da je moguće izvršiti obračun i obračun troškova svih vrsta proizvoda i poljoprivrednih radova. Disperzovana priroda poljoprivrednih jedinica ozbiljno komplikuje tekuću kontrolu rashoda i opšte upravljanje proizvodnim materijalom i gotovim poljoprivrednim proizvodima, čiji se deo koristi za domaću potrošnju i, opet, služi kao zalihe za računovodstvo. Program omogućava automatizaciju računovodstvenih operacija zaliha povezanih sa otpuštanjem robe iz skladišta i njihovim naknadnim odlaganjem, uz pružanje efikasnih alata za planiranje usluge nabavke. Mogućnost analize činjenica dnevnih planova u okviru osnovnog obračunskog okvira potrošnje potrošnog materijala pruža mogućnost povezivanja planova proizvodnje, planova nabavke, skladišnih objekata, transportnih i popravnih odjela. Kao rezultat toga, ukupni nivo upravljanja poljoprivrednom organizacijom je značajno povećan, a operativni troškovi drastično smanjeni. Poljoprivredni proizvodi i industrijska dobra koja se isporučuju na polja, farme, plastenike itd. kreću se optimalnim rutama iu tačno određenim količinama.

Računovodstveni sistem poljoprivrednih proizvoda i proizvodnih zaliha daje pouzdane podatke o kretanju sredstava na bankovnim računima iu gotovini organizacije, dinamici obaveza prema dobavljačima i potraživanjima, prihodima i tekućim rashodima. Automatski generisane poruke o proizvodnom statusu otpadnih materija: o mogućoj nestašici goriva i maziva, rezervnih delova, semena, rokova trajanja itd.

U okviru posebne narudžbe u računovodstveni sistem su integrisani dodatni alati za upravljanje i to: komunikacija sa PBX-om i terminalima za prikupljanje podataka, integracija sa kamerama za video nadzor i terminalima za naplatu, prikaz informacija o stanju na udaljenim poljoprivrednim jedinicama na posebnom velikom ekranu . Osim toga, ugrađeni planer zadataka će vam omogućiti da postavite zadane rokove i učestalost za pravljenje rezervnih kopija svih baza podataka u zasebnom spremištu informacija.

Tačno obračunavanje poljoprivrednih proizvoda i proizvodnih zaliha organizacije, bez obzira na broj i lokaciju odjeljenja, broj i vrste poljoprivrednih i stočarskih proizvoda. Konsolidacija svih akreditiva u jedinstven sistem. Dobijajte informacije u realnom vremenu o zaostalom materijalu za poljoprivrednu proizvodnju, gorivima i mazivima, sjemenu, rezervnim dijelovima, gnojivu, stočnoj hrani itd. Sposobnost evidentiranja i amortizacije tekućih troškova u buduće prihode i obrnuto.

Efikasno upravljanje poljoprivrednim proizvodima i zalihama, kao i proizvodnim procesima u okviru sveobuhvatnog plana rada koji povezuje ciljeve i zadatke svakog odeljenja u organizaciji.

Računovodstveni program podržava ulaznu kontrolu kvaliteta sirovina, gotovog poljoprivrednog materijala i proizvoda, blagovremeno otkrivanje i vraćanje neispravnih i nekvalitetnih proizvoda. Unos početnih podataka o zalihama ručno i uvozom elektronskih fajlova iz drugih računovodstvenih programa. Integrisana baza podataka izvođača, koja sadrži kontakt informacije i kompletnu istoriju odnosa. Mogućnost brze analize uslova isporuke, cena i kvaliteta potrebnog poljoprivrednog potrošnog materijala. materijale koje nude razni dobavljači za hitno sklapanje ugovora o nabavci nedostajuće proizvodne robe. Integracija računovodstva poljoprivrednih proizvoda i proizvodnih zaliha u opšti računovodstveni i upravljački računovodstveni sistem organizacije. Automatsko generisanje i štampanje svih dokumenata koji prate prijem, povlačenje i kretanje poljoprivrednih proizvoda i zaliha (fakture, specifikacije, otpremnice, tipski ugovori, poreski priznanici, itd.). Mogućnost praćenja rada na farmi sa radnog mjesta menadžera organizacije, praćenje i prilagođavanje opterećenja odjela, evaluacija rezultata rada do pojedinačnih zaposlenika. Formiranje analitičkih finansijskih izvještaja o dinamici troškova, prihoda i tekućih i planiranih rashoda organizacije, novčanih tokova i dr. Praktično dnevni popis zaliha, operativni obračun svake vrste proizvoda, kalkulacija cijene poljoprivrednih proizvoda i poljoprivrednih proizvoda rada.

Aktivacija i konfiguracija dodatnih softverskih opcija po zahtjevu kupca: komunikacija sa PBX-om, korporativnim web stranicama, terminalima za plaćanje, nadzornim kamerama, informacionim ekranima itd.

Postoji i programibilna sigurnosna kopija baze podataka radi zaštite skladištenja informacija.