Računovodstvo farme
 1. Home Automatizacija poslovanja
 2.  › 
 3. Programi za automatizaciju poslovanja
 4.  › 
 5. Računovodstvo farme

Računovodstvo farme • Autorska prava štite jedinstvene metode automatizacije poslovanja koje se koriste u našim programima.
  Copyright

  Copyright
 • Mi smo verifikovani izdavač softvera. Ovo se prikazuje u operativnom sistemu kada pokrećemo naše programe i demo verzije.
  Provjereni izdavač

  Provjereni izdavač
 • Radimo sa organizacijama širom svijeta od malih do velikih. Naša kompanija je uvrštena u međunarodni registar kompanija i ima elektronski znak poverenja.
  Znak povjerenja

  Znak povjerenja
 
Uporedite konfiguracije

Uporedite konfiguracije programa

Na posebnoj stranici možete uporediti karakteristike softvera u različitim konfiguracijama.

Cijena

Cijena softvera

Plaćate samo jednom. Nema mesečnih uplata!


Automatizacija naše organizacije je potpuna investicija za vaše poslovanje!

Iznajmljivanje servera u oblaku

Po potrebi naručite najam virtuelnog servera

Pogledajte neke od razloga zašto bi vam možda trebao cloud server.

Besplatno preuzimanje

Besplatno preuzimanje

Program možete besplatno preuzeti i raditi u demonstracijskom modu


Prilikom pokretanja programa možete odabrati jezik.

Kupite program

Kupite program

Da biste kupili program, možete nam napisati pismo ili poruku putem messengera

Razvoj softvera

Ako želite još jedan program, možete birati između ogromnog broja gotovih projekata. Takođe postoji mogućnost kreiranja softvera po narudžbi.

Odaberite drugi program

Poljoprivredna i stočarska gazdinstva su oblasti delatnosti u kojima je posebno neophodno efikasno interno računovodstvo, sistematizacija svih proizvodnih procesa, pri čemu veoma važnu ulogu igra način na koji je poljoprivreda organizovana. Svaki poduzetnik lično određuje pogodnu metodu za svoje poslovanje, koja obično podrazumijeva ručni ili automatizirani pristup računovodstvu i upravljanju. Međutim, u kontekstu multitasking farmi i broja operacija koje se odvijaju za održavanje aktivnosti na dnevnoj bazi, automatizirani način poslovanja će biti najproduktivniji.

Pogledajmo koji se kriteriji koriste za donošenje takvog zaključka. Za početak, vrijedi uzeti u obzir da se u tu svrhu provodi automatizacija farme, što podrazumijeva uvođenje posebne računalne aplikacije za automatizaciju računovodstva. To takođe znači da radna mesta moraju biti kompjuterizovana i da ceo računovodstveni proces mora biti strogo digitalan. Ovaj pristup upravljanju ima svoje prednosti jer ćete pomoću programa moći brzo i efikasno obraditi podatke, bez obzira na opterećenje kompanije u ovom trenutku. Softver, za razliku od osobe koja ručno popunjava knjigovodstveni dnevnik, radi bez prekida i održava kvalitetu rada u svim uvjetima.

Osim toga, pohranjivanje podataka u digitalnom obliku je isplativije jer vam omogućava da ih godinama čuvate u bazi podataka, ali će u isto vrijeme biti dostupni u svakom trenutku. Ne morate dodijeliti prostor u već složenoj strukturi farme za papirnu datoteku, a kamoli da provodite sate tražeći informacije koje su vam potrebne. Osim toga, digitalna baza podataka ne ograničava količinu pohranjenih informacija, za razliku od papirnih računovodstvenih dokumenata, koji se često moraju mijenjati kako bi se sve pratilo. Automatizacija uvelike olakšava uslove rada zaposlenima, omogućavajući im da koriste ne samo aplikaciju, već i nekoliko modernih uređaja koji služe za kontrolu skladišta, na primjer. Menadžer farme takođe mora biti u mogućnosti da pojednostavi svoj rad pomoću automatizovanog upravljanja, jer to čini kontrolu računovodstva centralizovanom, gde se sva odeljenja i filijale mogu nadgledati onlajn iz jedne kancelarije. Ovo donosi značajne uštede u vremenu i trudu, a takođe vam omogućava da ne zaustavite proizvodnju ni pod kojim uslovima. S obzirom na mnoge pokretače promjena koje donosi automatizacija, izbor se čini očiglednim. Nadalje, pitanje se krije iza malog, odnosno izbora odgovarajuće kompjuterske aplikacije za vašu organizaciju, koji se mora napraviti iz bezbroj varijacija koje predlažu proizvođači aplikacija.

Ako niste zadovoljni uvjetima za rad s općim računovodstvenim programima, predlažemo da obratite pažnju na njihov ništa manje funkcionalan analog, instalacijsku aplikaciju pod nazivom USU Software. Pokrenuli su ga stručnjaci naše kompanije i na tržištu je više od 8 godina. Svih ovih godina, licencirana aplikacija ostaje relevantna jer redovno prolazi kroz posebna ažuriranja koja joj pomažu da ide u korak s razvojem industrije automatizacije. Iako je analogan opštim računovodstvenim programima, ima mnogo prednosti. Prvo, za razliku od aplikacija glavne knjige, USU softver nije fokusiran samo na računovođe ili menadžere skladišta; razumljivo je i dostupno apsolutno svima, čak i onima koji nemaju odgovarajuće iskustvo u automatizovanom upravljanju. Koriste ga i linijski zaposlenici i menadžeri, bez potrebe za bilo kakvom obukom.

Drugo, kontrola farme u USU Software-u košta mnogo manje od postavljanja drugih analognih postavki, budući da potonje ima uski fokus, a USU Software je univerzalni alat za automatizaciju različitih područja aktivnosti. Osim toga, nudi povoljnije uvjete saradnje od ostalih računovodstvenih aplikacija, što podrazumijeva jednokratno plaćanje za instalaciju i naknadno korištenje potpuno besplatno. Glavne prednosti naše aplikacije su interfejs. Poljoprivredu, zahvaljujući višekorisničkom načinu rada, obavlja neograničen broj ljudi u isto vrijeme. Također se razlikuje po jasnom i jednostavnom stilu konfiguracije dizajna, u kojem čak i najneiskusniji radnici mogu sve lako shvatiti. Na glavnom ekranu vidjet ćete glavni meni koji se sastoji od tri odjeljka - 'Moduli', 'Izvještaji' i 'Reference'. Za računovodstvo se najčešće koristi odjeljak 'Moduli', gdje se kreira poseban elektronski zapis u nomenklaturi za svaku računovodstvenu jedinicu, stočnu hranu, životinje, ptice, opremu, itd., koji odražava sve podatke i procese koji su s tim povezani. Uz tekstualne informacije, uz svaki unos se može priložiti i fotografija tog objekta snimljena web kamerom, što znatno olakšava pretragu i kontrolu. Čuvanje ove evidencije vam omogućava da kreirate internu bazu podataka o svim vrstama životinja i ptica na farmi, kupcima, dobavljačima i zaposlenima. Optimalne karakteristike pretraživača olakšavaju pronalaženje željenog zapisa u roku od nekoliko sekundi. Kako bi se mnoge svakodnevne funkcije obavljale automatski tokom aktivnosti farme, potrebno je jednom obratiti pažnju i prije početka rada na instalaciji sistema detaljno popuniti rubriku 'Reference' , čiji sadržaj čini strukturu kompanije. To su spiskovi životinja, ptica, biljaka, specijalne opreme, hrane za životinje, zaposlenih u njoj; raspored hranjenja kućnih ljubimaca; raspored smjena osoblja; potrebni podaci iz same kompanije; šabloni dokumenata koji se koriste u procesu rada itd. Odeljak „Izveštaji“ je takođe važan za obavljanje aktivnosti na farmi, koji će pomoći da se proceni profitabilnost preduzeća i ispravnost organizacije upravljanja iz bilo kog ugla. U njemu možete provesti analizu prema bilo kojem kriteriju, prikazati potrebnu statistiku, pa čak i automatski sastaviti sve potrebne izvještaje za menadžera. Dokumente koji se odnose na poresko i finansijsko izvještavanje aplikacija može popuniti samostalno, prema rasporedu koji odredite, a naknadno Vam poslati poštom.

Pristupačna, jeftina i razumljiva aplikacija USU Software-a najbolje je rješenje za one koji ne vole da preplaćuju za brend, kao što je slučaj sa sistemima glavne knjige kada postoji mogućnost da istu funkcionalnost kupe za manje novca. Također dajemo priliku novim kupcima da se upoznaju s našim proizvodom prije kupovine. Da biste to učinili, možete potpuno besplatno preuzeti demo verziju softvera sa naše web stranice i procijeniti njegove mogućnosti u roku od tri sedmice. Bilo koji broj zaposlenih može biti uključen u poljoprivredne aktivnosti programa, odvojeni u desktop interfejs kreiranjem ličnih naloga. Program podržava bilo koji broj korisnika besplatno, za razliku od analognih sistema.

Menadžer će moći da zadrži kontrolu nad farmom, čak i na poslovnom putu ili na odmoru, jer je takođe moguće povezati se sa softverom USU putem daljinskog pristupa. Farma, koju opslužuje USU Software, može se čak nalaziti u inostranstvu, jer programeri naše kompanije sarađuju širom sveta, instalirajući i konfigurišući softver na daljinu. Kontrola farme u programu će biti optimizirana jer se čak i potomstvo, oplodnja i rodovnik mogu registrovati u elektronskoj bazi podataka. Za razliku od ostalih računovodstvenih aplikacija, u našem programu ćete platiti tehničku pomoć samo za to što je koristite, a ne na osnovu mjesečnih plaćanja.

Naš kompjuterski softver je pogodan za apsolutno sve korisnike, sa različitim vrstama zaposlenja i iskustva, za razliku od drugih programa koje može razumjeti samo iskusan računovođa. U modulu 'Izvještaji' možete jednostavno izvršiti statistiku priploda ili uginuća goveda, koja se osim toga može prikazati u obliku grafikona, dijagrama ili grafikona. Automatska kontrola farme može se vršiti putem mobilne aplikacije koju su posebno kreirali programeri, na osnovu konfiguracije USU softvera. Čuvanje odvojenih digitalnih zapisa za životinje vrlo je zgodno jer možete detaljno snimiti bilo koju količinu podataka. U odjeljku Reference za svakog kućnog ljubimca možete kreirati i pratiti pojedinačnu proporciju, čije će održavanje pomoći da se pojednostavi obračun hranjenja. Zgodan ugrađeni planer omogućava označavanje važnih događaja u produkcijskoj hronici u posebnom kalendaru, a sistem će vas automatski podsjetiti na postavljene datume. Zahvaljujući upravljanju sistemom skladištenja u softveru, možete lako pratiti dostupnost i zalihe hrane, kao i kompetentno planirati. Za kontrolu farmskog skladišta putem automatiziranog softvera, mogu se koristiti moderni alati poput skenera i tehnologije bar kodova. Svi najpopularniji artikli potrebni za održavanje normalnih uslova rada na farmi biće nabavljeni na vreme, zahvaljujući dobro organizovanom planiranju i nabavci. Možete lako zaštititi povjerljive korporativne podatke jednostavnim pravljenjem rezervnih kopija vaše digitalne baze podataka po rasporedu.