Softver
 1. Home Automatizacija poslovanja
 2.  › 
 3. Programi za automatizaciju poslovanja
 4.  › 
 5. Program za blagajnika ljekarne

Program za blagajnika ljekarne • Autorska prava štite jedinstvene metode automatizacije poslovanja koje se koriste u našim programima.
  Copyright

  Copyright
 • Mi smo verifikovani izdavač softvera. Ovo se prikazuje u operativnom sistemu kada pokrećemo naše programe i demo verzije.
  Provjereni izdavač

  Provjereni izdavač
 • Radimo sa organizacijama širom svijeta od malih do velikih. Naša kompanija je uvrštena u međunarodni registar kompanija i ima elektronski znak poverenja.
  Znak povjerenja

  Znak povjerenja
 
Program za blagajnika ljekarne
 
Uporedite konfiguracije

Uporedite konfiguracije programa

Na posebnoj stranici možete uporediti karakteristike softvera u različitim konfiguracijama.

Cijena

Cijena softvera

Plaćate samo jednom. Nema mesečnih uplata!


Automatizacija naše organizacije je potpuna investicija za vaše poslovanje!

Iznajmljivanje servera u oblaku

Po potrebi naručite najam virtuelnog servera

Pogledajte neke od razloga zašto bi vam možda trebao cloud server.

Besplatno preuzimanje

Besplatno preuzimanje

Program možete besplatno preuzeti i raditi u demonstracijskom modu


Prilikom pokretanja programa možete odabrati jezik.

Kupite program

Kupite program

Da biste kupili program, možete nam napisati pismo ili poruku putem messengera

Razvoj softvera

Ako želite još jedan program, možete birati između ogromnog broja gotovih projekata. Takođe postoji mogućnost kreiranja softvera po narudžbi.

Odaberite drugi program

Program blagajne ljekarne je konfiguracija proizvoda USU softverskog sistema koji omogućava ljekarni da kontrolira naplatu i operacije koje obavlja ljekarna putem blagajne. Kontrola organizovana registracijom apotekarske blagajne može se vršiti na daljinu sve dok postoji internet konekcija - sav posao je predstavljen u informacionom prostoru koji pokriva mrežu ljekarne, jedini uslov za njen rad je postojanje interneta.

Blagajnički program ljekarne trenutno odgovara na zahtjev za stanje gotovine na bilo kojoj blagajni i bankovnim računima, potvrđujući odgovor automatski sastavljenim izvještajem sa listom računovodstvenih transakcija koje je izvršio blagajnik i navodeći njegov promet. Osim toga, program blagajnika ljekarne integrira se s elektronskom opremom, uključujući sigurnosne kamere, i prikazuje video titlove sa kratkim sažetkom obavljene operacije. Omogućava menadžmentu da zna, sa bilo koje udaljenosti od blagajnika, šta je upravo prodato, koja je bila vrijednost transakcije, kako je izvršeno plaćanje i kolika je dobit od ove prodaje.

Odmah dodajemo da program apotekarske blagajne ima sličnu integraciju sa PABX-om najnovije generacije i kada se pretplatnik javi. Prikazuje informacije o njemu na ekranu na isti način, uključujući puno ime ili ime, opšte podatke, prezime kontakta, razlog za diskusiju, itd. To omogućava farmaceutu da odmah bude svjestan teme poziva i uputi lični apel, što će, naravno, kupcu učiniti dostupnim za efikasan razgovor – zna, sjeća se pomoći. Istina, takva prilika postoji ako ljekarna održava jedinstvenu bazu podataka o suradnicima i redovito kontaktira kupce - u ovom slučaju kontakti, uključujući telefonske brojeve, pohranjuju se u bazi podataka. Bilježe se najnoviji događaji, na osnovu kojih program za blagajnika ljekarne izrađuje svoj uvodni certifikat.

Treba napomenuti da posljednje dvije opcije u opisu programa nisu uključene u njegovu osnovnu konfiguraciju i plaćaju se posebno. Ako kupac želi da ima tako zgodan kontrolni alat, onda pored video nadzora, program za blagajnu ljekarne daje kratku referencu o telefonskim razgovorima između zaposlenika i kupca. Stoga je cijena programa uvijek fiksna i određena je paketom - brojem funkcija i usluga u programu.

Integracija sa elektronskom opremom omogućava interakciju sa čitačem bar koda, što je veoma potrebno pri prodaji proizvoda kupcu, jer omogućava čitanjem bar koda na pakovanju, prenošenje informacija o prodaji svim servisima direktno ili indirektno vezano za to. Program apotekarske blagajne prenosi podatke o prodaji u skladište, a skladišno knjigovodstvo automatski otpisuje lijek iz bilansa stanja i ispostavlja se račun odmah nakon prijenosa robe kupcu. Integracija sa fiskalnim registrom i terminalom koji prihvata bezgotovinsko plaćanje omogućava vam da trenutno ispravite plaćanje i potvrdite ga čekom - sa ili bez pregleda. U drugom slučaju, štampač se koristi za štampanje računa. U ovom slučaju, ček ima obavezan skup svih podataka i bar kod, prema kojem program za blagajne ljekarne odmah izdaje povrat novca ako se to dogodi.

Sve ove integracije poboljšavaju kvalitet usluge kupcima i efikasnost svih vrsta računovodstva, jer se prenesena informacija o prodaji širi kroz sistem u djeliću sekunde. Ista vrijednost je potrebna za automatsku promjenu indikatora direktno ili indirektno vezanih za prodaju.

Za registraciju činjenice prodaje, program za blagajne ljekarne nudi poseban prozor - elektronski obrazac u koji zaposlenik unosi podatke o radu. Prozor se sastoji od četiri dijela - registracija kupca, podaci o prodajnom mjestu i prodavcu, lista za kupovinu i detalji plaćanja. Popunjavanje traje nekoliko sekundi, jer prozor ima zgodan format posebno dizajniran da ubrza proceduru i paralelno riješi još jedan problem, ali o tome kasnije.

Prvi dio registracije kupca je važan ako organizacija vodi registar klijenata - njegov odabir se vrši iz jedinstvene baze podataka druge strane, gdje program registracije ljekarne pruža vezu i također se vraća nakon navođenja klijenta, učitavajući informacije o njemu u prozor , uključujući naziv i uslove usluge. Uključuje dostupnost popusta ili ličnog cjenika - uzimajući u obzir, trošak se obračunava u zadnjem dijelu prozora. Drugi dio sa podacima prodavača popunjava se unaprijed, pri prelasku na treći koristi se čitač bar koda za odabir artikla iz asortimana, zatim se informacija o proizvodu automatski učitava u prozor, kao što je bio slučaj sa kupcem. Prodavac samo treba da naznači količinu. Čim se skeniraju svi lijekovi, program blagajne apotekarske registre će od vas tražiti da u posljednjem dijelu navedete način plaćanja. Za gotovinu, automatski izračunajte kusur nakon što prodavac unese prihvaćeni iznos. Operacija se potvrđuje provjerom i pohranjuje sa svim podacima u prodajnoj bazi, gdje uvijek možete pronaći i konsultovati, na primjer, za obračun provizija i bonusa.

Program je usmjeren na uštedu svih troškova – materijalnih, nematerijalnih, finansijskih, vremena, korištenjem različitih efikasnih alata za postizanje cilja.

Program koristi objedinjene elektronske forme, što štedi vrijeme kada je u pitanju dodavanje informacija u elektronske časopise, bez zabune u distribuciji. Podaci se unose pomoću posebnih formulara - prozora, svaka baza podataka ima svoj prozor, pravilo unosa je isto za sve - samo primarni podaci se unose ručno. Windows ubrzava unos i formira odnose između vrijednosti različitih kategorija informacija, što omogućava da se ne unose lažne informacije. Zbog međupovezanosti između indikatora, dodavanje lažnih informacija izaziva neravnotežu, što se odmah otkriva zajedno sa dezinformatorom. Program aktivno koristi boju u prikazu indikatora, vizualizujući njihovu vrijednost u brzoj procjeni, što opet štedi vrijeme korisnika pri radu sa informacijama. Na osnovu primarnih računovodstvenih dokumenata, boja označava vrstu prenosa zaliha, na osnovu doznih oblika naloga - u fazi izvršenja naloga, njegovu spremnost. U rasponu nomenklature, boja može pokazati prisutnost robe i njene zalihe, prema kojoj se period raspoloživosti vizualno procjenjuje za nesmetani rad. Apotekarski program pravi listu potraživanja i identifikuje sva dugovanja kod dobavljača, poimenično prikazujući vrednosti, rokove, rokove dospeća. U listi potraživanja, boja daje prioritet servisiranju dužnika - što je veći iznos duga, to je intenzivnija boja mobilnog telefona sa koje je odmah jasno koga treba pozvati.

Na kraju perioda gotovinski program predstavlja analitičke i statističke izvještaje u obliku tabela, grafikona i grafikona sa vizualizacijom značaja svakog pokazatelja u pogledu dobiti. Zbirka lijekova ukazuje na najpopularnije robne artikle kod kupaca, ukazuje na vrijednost profita svakog artikla, obim prodaje i broj cjenovnih segmenata. Ako apoteka ima svoju mrežu, odgovarajući izvještaj pokazuje efikasnost svakog odjela, njen prosječan promet, asortiman najprodavanijih artikala. Sažetak osoblja vam omogućava da objektivno ocijenite svakog zaposlenika prema količini obavljenog posla, utrošenom vremenu, izvršenju plana, iznosu dobiti koju je svaki od njih ostvario. Šifra finansija vam omogućava da identifikujete neproizvodne troškove, šifra skladišta ljekarne - da pronađete nelikvidne i podstandardne lijekove, da smanjite višak zaliha.