Softver
 1. Home Automatizacija poslovanja
 2.  › 
 3. Programi za automatizaciju poslovanja
 4.  › 
 5. Računovodstvo i kontrola u zalagaonici

Računovodstvo i kontrola u zalagaonici • Autorska prava štite jedinstvene metode automatizacije poslovanja koje se koriste u našim programima.
  Copyright

  Copyright
 • Mi smo verifikovani izdavač softvera. Ovo se prikazuje u operativnom sistemu kada pokrećemo naše programe i demo verzije.
  Provjereni izdavač

  Provjereni izdavač
 • Radimo sa organizacijama širom svijeta od malih do velikih. Naša kompanija je uvrštena u međunarodni registar kompanija i ima elektronski znak poverenja.
  Znak povjerenja

  Znak povjerenja
 
Računovodstvo i kontrola u zalagaonici
 
Uporedite konfiguracije

Uporedite konfiguracije programa

Na posebnoj stranici možete uporediti karakteristike softvera u različitim konfiguracijama.

Cijena

Cijena softvera

Plaćate samo jednom. Nema mesečnih uplata!


Automatizacija naše organizacije je potpuna investicija za vaše poslovanje!

Iznajmljivanje servera u oblaku

Po potrebi naručite najam virtuelnog servera

Pogledajte neke od razloga zašto bi vam možda trebao cloud server.

Besplatno preuzimanje

Besplatno preuzimanje

Program možete besplatno preuzeti i raditi u demonstracijskom modu


Prilikom pokretanja programa možete odabrati jezik.

Kupite program

Kupite program

Da biste kupili program, možete nam napisati pismo ili poruku putem messengera

Razvoj softvera

Ako želite još jedan program, možete birati između ogromnog broja gotovih projekata. Takođe postoji mogućnost kreiranja softvera po narudžbi.

Odaberite drugi program

Operativni i upravljački procesi zalagaonica imaju specifične karakteristike i zahtevaju poštovanje određenih internih pravila za redovnu i efektivnu kontrolu svih aspekata rada. Osnova uspješnosti poslovanja finansijskih organizacija je apsolutna tačnost obračuna i računovodstva, blagovremeno ažuriranje informacija o pristiglim uplatama, obračunatim kamatama i kaznama, kao i fluktuacijama kursa. Dakle, zalagaonice moraju koristiti automatizirane softverske alate i funkcije.

Programeri naše kompanije kreirali su USU Software kako bi maksimalno povećali efikasnost organizacije internih procesa zalagaonice i, shodno tome, iznos profita. Računovodstveni računarski sistem je pouzdan resurs sa moćnom funkcionalnošću koji kombinuje informacijsku bazu, skup analitičkih alata i radni prostor za implementaciju svih oblasti aktivnosti. Uzima u obzir sva pravila interne kontrole zalagaonice, tako da ne morate sumnjati u efikasnost njene upotrebe. Zbog fleksibilnosti postavki programa, mogu ga koristiti male i velike zalagaonice, kreditne kuće i garantne organizacije, pa čak i zalagaonice automobila. U tom slučaju imate pristup računovodstvu za bilo koju vrstu garancije, uključujući nekretnine i vozila. USU softver je primjer individualnog pristupa rješavanju problema kupaca i modernih tehnologija za optimizaciju poslovnih procesa.

Sistem koji nudimo odlikuje se jasnim i jednostavnim interfejsom koji je razumljiv svim korisnicima, bez obzira na nivo poznavanja računara, kao i zgodnom strukturom. Zbog raznovrsnosti alata, tri sekcije su dovoljne da se osigura kompletan rad i računovodstvena kontrola u softveru USU. Formiranje univerzalne baze podataka vrši se u odjeljku Imenici. U njemu korisnici registruju podatke o primijenjenim kamatnim stopama, vrstama garancija, kategorijama kupaca, pravnih lica i odjeljenja zalagaonica, sastavljajući kataloge po pravilima organizacije podataka.

Odjeljak 'Moduli' kombinira različite računovodstvene blokove za organiziranje, vođenje, upravljanje i kontrolu različitih područja aktivnosti. Rad sa kreditima obavlja se na bazi podataka ugovornih transakcija, od kojih svaka ima specifičan status i odgovarajuću bojnu oznaku za razlikovanje izdatih, otkupljenih ili dospjelih kredita. Da biste pronašli željenu ponudu, samo koristite filter prema bilo kojem kriteriju: odgovorni menadžer, odjel, datum ugovora ili status. Prati otplatu glavnice i kamata, što doprinosi redovnoj internoj kontroli blagovremenog prijema sredstava i ispunjavanja obaveza klijenata. Osim toga, računovodstvo zalagaonice automatski preračunava kurseve prilikom kupovine kolaterala ili produženja transakcije, a kako bi se poštovala sva pravila kancelarijskog rada, program će generisati obaveštenje o promeni kursa. Još jedna posebna prednost USU softvera je automatizacija toka rada, dok se sva dokumentacija i izvještaji konfigurišu po utvrđenim šablonima i pravilima interne organizacije.

Odjeljak 'Izvještaji' je analitički resurs koji vam omogućava da procijenite promet sredstava na svim bankovnim računima svake divizije, dinamiku finansijskih i ekonomskih pokazatelja učinka i održivost cjelokupne strukture rashoda u kontekstu pojedinačnih stavki troškova. Koristeći funkcije finansijske kontrole i upravljačkog računovodstva u ovom odeljku, možete odrediti najprofitabilnija područja za dalji razvoj i optimizirati troškove kompanije, povećavajući profitabilnost poslovanja zalagaonice.

Kupovinom našeg računovodstvenog programa možete biti sigurni da će vam omogućiti da poštujete sva pravila interne kontrole zalagaonice. Primer interfejsa i funkcionalnosti sistema možete videti u demo verziji softvera.

Ažuriranje informacija o fluktuacijama kursa omogućava vam da zaradite na kursnim razlikama i ostvarite dovoljan profit. Moći ćete koristiti alate za prodaju neotplaćenih garancija, dok će vam softver izračunati listu pretprodajnih troškova i iznosa dobiti. Osim toga, postoji pristup analizama kolaterala u kvantitativnom i monetarnom smislu. Da biste poboljšali organizacijske procese i kontrolu zalagaonice, možete naručiti dodatne funkcije za raspoređivanje zadataka u različitim područjima aktivnosti. Korisnici mogu lako generirati gotovinske vaučere, ugovore o zalogu i kreditu, sigurnosne karte, potvrde o prijemu i druge potrebne dokumente u unaprijed postavljenim uzorcima. Zbog opsežnih mogućnosti automatizacije, nećete sumnjati da su svi obračuni finansijskih rezultata napravljeni s obzirom na računovodstvena i upravljačka računovodstvena pravila. Tokovi gotovine, kao i stanja svih bankovnih računa i bankomata biće pod kontrolom jer možete pratiti finansijske transakcije u realnom vremenu.

Računovodstvo i kontrola programa zalagaonice omogućava različite načine eksterne i interne komunikacije: slanje pisama e-poštom, slanje SMS poruka, poziva i obaveštenja putem Vibera. Imat ćete pristup oko 50 različitih uzoraka dizajna, kao i preuzeti svoj logo kako biste formirali jedinstveni korporativni identitet.

Da biste utvrdili količinu rada po komadu, preuzmite izvještaj koji će odražavati sav primljeni prihod. Prilikom odobravanja kredita automatski se generiše dolazni nalog za plaćanje i dodatni dogovor o promeni roka ugovora, što garantuje kvalitetno upravljanje dokumentacijom. Gotovinske transakcije su također automatizirane. Po završetku ugovora, blagajnici će dobiti obavijest da je potrebno klijentu predati određeni iznos novca. Izračunajte popuste za stalne kupce i razmislite o prikupljanju pozajmljenih sredstava.

Postoji mogućnost kontrole osoblja. Uvijek možete provjeriti kako se zaposleni pridržavaju utvrđenih pravila i propisa i koliko efikasno rješavaju postavljene zadatke. Osim demo verzije i prezentacije sa softverskom funkcionalnošću, možete preuzeti i radni priručnik i koristiti ga kao predložak za obuku osoblja.