Softver
 1. Home Automatizacija poslovanja
 2.  › 
 3. Programi za automatizaciju poslovanja
 4.  › 
 5. Aplikacija za računovodstvo zalagaonice

Aplikacija za računovodstvo zalagaonice • Autorska prava štite jedinstvene metode automatizacije poslovanja koje se koriste u našim programima.
  Copyright

  Copyright
 • Mi smo verifikovani izdavač softvera. Ovo se prikazuje u operativnom sistemu kada pokrećemo naše programe i demo verzije.
  Provjereni izdavač

  Provjereni izdavač
 • Radimo sa organizacijama širom svijeta od malih do velikih. Naša kompanija je uvrštena u međunarodni registar kompanija i ima elektronski znak poverenja.
  Znak povjerenja

  Znak povjerenja
 
Aplikacija za računovodstvo zalagaonice
 
Uporedite konfiguracije

Uporedite konfiguracije programa

Na posebnoj stranici možete uporediti karakteristike softvera u različitim konfiguracijama.

Cijena

Cijena softvera

Plaćate samo jednom. Nema mesečnih uplata!


Automatizacija naše organizacije je potpuna investicija za vaše poslovanje!

Iznajmljivanje servera u oblaku

Po potrebi naručite najam virtuelnog servera

Pogledajte neke od razloga zašto bi vam možda trebao cloud server.

Besplatno preuzimanje

Besplatno preuzimanje

Program možete besplatno preuzeti i raditi u demonstracijskom modu


Prilikom pokretanja programa možete odabrati jezik.

Kupite program

Kupite program

Da biste kupili program, možete nam napisati pismo ili poruku putem messengera

Razvoj softvera

Ako želite još jedan program, možete birati između ogromnog broja gotovih projekata. Takođe postoji mogućnost kreiranja softvera po narudžbi.

Odaberite drugi program

Računovodstvo u zalagaonicama ima specifičnosti svojstvene samo ovom uslužnom sektoru. Međutim, aktivnosti zalagaonice nisu kao rad banke ili druge kreditne institucije. Zalagaonice su malo zgodnije, jer pomažu, u hitnim slučajevima, da se prikupe potrebna sredstva, bez gubljenja vremena na prikupljanje izvoda, traženje žiranta, između ostalog. Aktivnost pozajmljivanja zalagaonica ne samo da ima karakteristične karakteristike u praksi, već zahtijeva i drugačiji pristup računovodstvu. Ovaj rad treba struktuirati u dva pravca, jer računovodstvo mora ići ruku pod ruku sa upravljačkim računovodstvom, inače će biti teško reći da je rad kompanije zaista efikasan.

U računovodstvu morate razumjeti koji dokumenti trebaju regulirati aktivnosti zalagaonice. Vjeruje se da ova organizacija posuđuje novac osiguran vrijednom pokretnom imovinom, ali posao nije ograničen samo na to. U zavisnosti od profila delatnosti, zalagaonica može, u granicama zakonskih ograničenja, prodavati nepotraženu imovinu koju su zajmoprimci ostavili. Ovo područje se mora obračunati i platiti porez uz prihod preduzeća, iako se obavljanje djelatnosti u ovom slučaju ne smatra zalagaonom. Prihodi u računovodstvu treba da uzmu u obzir kamatu primljenu na kredit, kao i plaćanje od strane klijenta procene kolaterala.

Obračun obećanja zaslužuje posebnu pažnju. Računovođa evidentira isporučene stvari zalagaonici prema procjeničkoj vrijednosti, ni više ni manje, i iznosu navedenom u slip-u. Prilikom izdavanja kredita, zalagaonica sastavlja ne samo ugovor, već i sigurnosnu bilješku. Vrijednost postavlja sama zalagaonica. Tržišna vrijednost garancija koje se isporučuju kupcu nije regulisana zakonom. Obično je to 35 do 55 posto troškova. Prilikom obavljanja računovodstvenog i poreskog izvještavanja zalagaonica se mora rukovoditi važećim zakonima države u kojoj posluje.

Menadžersko računovodstvo u zalagaonicama treba pouzdane informacije u svim fazama rada. Potrebno je uzeti u obzir 'čistoću' garancije, provjeriti je najpristupačnijim metodama. Založeni automobil može biti ukraden kao i nakit. U ovom slučaju, u nedostatku računovodstva, zalagaonica rizikuje. U slučaju oduzimanja takve imovine, država ne nadoknađuje troškove zalagaonice za kredit i troškove privremenog skladištenja.

Rad osoblja podliježe računovodstvu u zalagaonici. Ako se ova oblast upravljačkog računovodstva efikasno implementira, klijenti će rado tražiti pomoć, a zaposleni će raditi ažurno, štedeći i svoje vrijeme i vrijeme zajmoprimca. Dokumentacija koja prati transakcije kredita zalagaonica zahtijeva posebno računovodstvo. Ne smije sadržavati greške i netačne formulacije.

Posebna aplikacija može pomoći u lakšem vođenju svih oblika računovodstva. Razvili su ga zaposlenici USU Software-a kako bi osigurali potrebe zalagaonice. Aplikacija ima mnogo korisnih funkcija, lako se prilagođava potrebama i karakteristikama kompanije, skalabilna je i stoga idealna za poduzetnike koji planiraju proširiti svoje poslovanje u budućnosti.

Aplikacija ima jednostavan i intuitivan interfejs koji olakšava rad svim zaposlenima. Svaki korisnik, koji ima veću psihološku udobnost i laku adaptaciju, moći će da prilagodi dizajn sistema prema svojim ličnim preferencijama. Softver USU održava evidenciju svih vrsta, uključujući računovodstvene i porezne. Aplikacija pomaže u izgradnji kvalitetnog menadžerskog računovodstva za rad sa osobljem, aktivnosti osoblja zalagaonice, svaki kredit i garancije. Aplikacija može automatski generirati dokumente, što ljude oslobađa rutinske papirologije i povećava produktivnost i brzinu njihovog rada.

Računovodstvo u zalagaonicama sa softverom USU postaje jednostavno i pristupačno, trajno i višestepeno. Aplikacija se implementira brzo, lako je instaliraju predstavnici razvojne kompanije putem interneta. Demo verziju možete besplatno preuzeti sa naše web stranice. Programeri pružaju tehničku podršku svim državama. Aplikacija ima višejezične postavke. Takođe, nema naknade za prijavu.

Aplikacija ne pokriva samo finansijsku stranu aktivnosti kompanije, već i sva druga područja. On dijeli opći tok informacija u grupe i pruža detaljne izvještaje u obliku grafikona, tabela i dijagrama. Rukovodilac zalagaonice može prilagoditi učestalost prijema izvještaja u skladu sa aktivnostima kompanije.

Jednom instalirana, aplikacija počinje da objedinjuje odvojene odjele, urede i filijale kreditne institucije u jedinstveni informacijski prostor. Unutar takve korporativne mreže zaposleni će moći brzo razmjenjivati potrebne informacije, a menadžer može daljinski kontrolisati cijelu mrežu i zasebnu zalagaonicu iz jednog koordinacionog centra. Sve potrebne računovodstvene informacije biće prikazane na monitoru na zahtev.

Računovodstvena aplikacija zalagaonice stvara korisne i informativne baze podataka kupaca. Za razliku od većine drugih programa za automatizaciju, ne postoje samo kontakt informacije i kratke informacije o kreditu, već i kompletna istorija saradnje sa priloženim fotografijama, video datotekama, kopijama dokumenata i ličnim komentarima menadžera. To je temelj koji pomaže u izgradnji povjerljivih poslovnih odnosa sa zajmoprimcima, jer je lako razumjeti koje su preferencije, želje i očekivanja svakog klijenta.

Aplikacija ne samo da će pratiti kupce, već će i pružiti zanimljive načine komunikacije s njima. Zaposleni u zalagaonici mogu slati SMS bez trošenja na reklamnu kampanju. Koristeći ga, možete obavijestiti kupce o nadolazećim događajima i promocijama. Lični SMS mailing je prilika da pojedinačne kupce podsjetite na rokove plaćanja, kao i da date povoljne ponude. Za podršku ljubiteljima internet komunikacije, program nudi opcije za slanje važnih poruka putem e-maila ili Vibera. Neki zajmoprimci smatraju da je ovaj oblik komunikacije pogodniji. Postavljanjem glasovnih obavještenja, možete uputiti aplikaciju da pozove klijente. Osim što Vas taktično i prijatno podseća na dospelost kredita, u ime kompanije Vam takođe čestita rođendan, imendan i profesionalne praznike. Kupci će biti sretni zbog toga i njihova lojalnost će početi rasti.

Softver USU vodi evidenciju o svakom kreditu - izdatom, otplaćenom ili djelimično otplaćenom. Svaki kredit menadžeri dopunjuju dosijeom sa fotografijama garancije, potvrdom o procjeni, potvrdom o prijemu, kao i ugovorom i dokumentacijom o plaćanju. Računovodstvena aplikacija zalagaonice može automatski izračunati kamatu na kredit u zavisnosti od uslova ugovora, roka kredita, pravila i perioda.

Softver radi u multivalutnom modu. Ne utiče na računovodstvo i ne zbunjuje. Kada se kurs promeni, aplikacija automatski preračunava iznose koristeći kurs na dan finansijske transakcije. Rukovodilac zalagaonice će moći da izvrši bilo kakvo planiranje, odobri budžet, izvrši dugoročno strateško ili marketinško planiranje i predviđanja. Ovi procesi su potpomognuti jedinstvenim praktičnim ugrađenim planerom sa vremenskim navođenjem. Svim ostalim zaposlenima ovaj alat će biti koristan za racionalno korištenje radnog vremena, ne zaboravljajući ništa bitno.

Aplikacija automatski sastavlja sve dokumente potrebne za rad zalagaonice i računovodstvo. Na zahtjev, softver se može integrirati sa državnim informacijskim i pravnim osnovama, a novine u dokumentaciji moraju se ažurirati u skladu sa promjenama unesenim u zakonodavstvo.

Uslužite kupce brzo, a da ne propustite ništa važno. Program automatski generiše ugovor, sa svim njegovim prilozima, a ček zajmoprimca i sigurnosna karta se štampaju direktno u programu. Ako kredit kasni, sistem automatski obračunava kazne i penale s obzirom na stope koje su na snazi u kompaniji.

Uz pomoć aplikacije, menadžer može vidjeti efikasnost i produktivnost svakog zaposlenika. Za svakog radnika će se sačiniti potpun i detaljan obračun odrađenog vremena, obima obavljenog posla i njegovog kvaliteta. Na osnovu ovih podataka, nagradite najbolje, a otpustite najgore. Aplikacija automatski obračunava platu. Sistem čuva sva plaćanja za bilo koji period. Računovodstvo se može voditi o prihodima i rashodima održavanja poslovanja. Detalji plaćanja pokazuju moguće buduće smjernice optimizacije. Zaposleni i redovni kupci moći će procijeniti mogućnosti posebno razvijenih konfiguracija računovodstvene aplikacije zalagaonice.