Softver
 1. Home Automatizacija poslovanja
 2.  › 
 3. Programi za automatizaciju poslovanja
 4.  › 
 5. Računovodstvo u poligrafiji

Računovodstvo u poligrafiji • Autorska prava štite jedinstvene metode automatizacije poslovanja koje se koriste u našim programima.
  Copyright

  Copyright
 • Mi smo verifikovani izdavač softvera. Ovo se prikazuje u operativnom sistemu kada pokrećemo naše programe i demo verzije.
  Provjereni izdavač

  Provjereni izdavač
 • Radimo sa organizacijama širom svijeta od malih do velikih. Naša kompanija je uvrštena u međunarodni registar kompanija i ima elektronski znak poverenja.
  Znak povjerenja

  Znak povjerenja
 
Računovodstvo u poligrafiji
 
Uporedite konfiguracije

Uporedite konfiguracije programa

Na posebnoj stranici možete uporediti karakteristike softvera u različitim konfiguracijama.

Cijena

Cijena softvera

Plaćate samo jednom. Nema mesečnih uplata!


Automatizacija naše organizacije je potpuna investicija za vaše poslovanje!

Iznajmljivanje servera u oblaku

Po potrebi naručite najam virtuelnog servera

Pogledajte neke od razloga zašto bi vam možda trebao cloud server.

Besplatno preuzimanje

Besplatno preuzimanje

Program možete besplatno preuzeti i raditi u demonstracijskom modu


Prilikom pokretanja programa možete odabrati jezik.

Kupite program

Kupite program

Da biste kupili program, možete nam napisati pismo ili poruku putem messengera

Razvoj softvera

Ako želite još jedan program, možete birati između ogromnog broja gotovih projekata. Takođe postoji mogućnost kreiranja softvera po narudžbi.

Odaberite drugi program

Računovodstvo u poligrafskoj industriji pokriva mnoge radne procese finansijskih i ekonomskih aktivnosti štamparije. Poligrafsko računovodstvo uključuje računovodstvo troškova, obračun troškova, računovodstvo zaliha i sirovina i budžetiranje, što se može smatrati osnovnim. Osim knjigovodstva, vodi se i menadžersko računovodstvo za poligrafsku industriju, što zahtijeva izvrsne vještine zaposlenika u predviđanju, planiranju i analizi. Kao i svaka djelatnost, poligrafija ima svoje karakteristike u proizvodnom ciklusu, kao iu obavljanju računovodstvene djelatnosti i izvršavanju određenih računovodstvenih poslova. Obavljanje računovodstvenih poslova podrazumeva reflektovanje podataka na računima. U poligrafskoj industriji, podknjige se takođe koriste za prikaz indikatora troškova za štamparske proizvode. Osim toga, u poslovima upravljanja važno je i konsolidovano računovodstvo troškova proizvodnje, koje uključuje sve stavke rashoda obračunate po obračunskim grupama, a ne po nalozima. Ključno pitanje je odluka menadžmenta o tome kako se ovi troškovi otpisuju i da li ih treba obračunati kao dio cijene koštanja.

Ovi procesi su propisani i utvrđeni računovodstvenom politikom štamparije. S obzirom na širok spektar računovodstvenih aktivnosti u štamparskoj industriji, mnoge poligrafske kuće susreću se sa čestim problemima računovodstva proizvodnje. Najčešći problemi su nedostatak kontrole u radu sa dokumentacijom, neblagovremeni računovodstveni poslovi, unos i obrada primarne dokumentacije, visok intenzitet rada u knjiženju naloga (formiranje troškovnika, obračun troškova i sl.), odraz netačnih podataka faktura, loša interakcija štamparskih radnika u realizaciji procesa poligrafskog rada.

Optimizacija je potrebna da bi se riješio barem jedan problem. Optimizacija poligrafskog rada ima za cilj da reguliše i modernizuje metode vođenja računovodstvenih poslova. Takav postupak je teško izvesti ručno, pa su u eri novih tehnologija za to odgovorni informacioni programi. Programi za automatizaciju namjerno optimiziraju svaki tok posla za ispravno i uspješno računovodstvo. Automatizirani program može optimizirati i druge procese koji su važni u proizvodnji, a posebno kontrolu, budući da je i za obavljanje računovodstvenih aktivnosti potrebna određena kontrola. Upotreba automatizovanih sistema u štamparskoj industriji značajno utiče na rast efikasnosti i efikasnosti poligrafske kuće, povećavajući ne samo kvalitet proizvoda i aktivnosti, već i finansijske performanse preduzeća.

Softverski sistem USU je softverski proizvod za automatizaciju koji pruža optimizovan format za obavljanje poligrafskog poslovanja u bilo kom preduzeću. USU softver je razvijen uzimajući u obzir identifikaciju potreba i želja kupaca. Funkcionalnost programa može se mijenjati ili dopunjavati ovisno o potrebama korisnika. Razvoj i implementacija USU softvera se odvija u kratkom vremenskom periodu, bez nepotrebnih troškova i obustave radnih procesa. Aplikacija USU Software ima širok spektar različitih kompanija, budući da program nema faktor razdvajanja za upotrebu. Dakle, softverski sistem USU je pogodan za upotrebu u tipografiji.

Softverski sistem USU, optimizirajući štamparske aktivnosti, omogućava automatsko izvršavanje zadataka kao što su računovodstvo i menadžersko računovodstvo, formiranje konsolidovanog računovodstva troškova proizvodnje, po potrebi budžetiranje kroz funkcije planiranja i predviđanja, protok dokumenata, kontrola i praćenje narudžbi, upravljanje skladištem, kontrola racionalnog i ciljanog korišćenja materijala, proizvodnih zaliha i repromaterijala, sprovođenje internih analiza i revizorskog nadzora i dr.

Računovodstveni sistem USU Software-a odlična je prilika da promijenite svoje poslovanje na bolje!

Sistem ne predstavlja poteškoće u korišćenju zbog svoje jednostavnosti i lakoće, što se može videti tokom treninga.

Automatsko računovodstvo, uključujući sve interne procese računovodstvenih aktivnosti, prema kategorijama: troškovi, dobit, obračun troškova itd. Upravljanje ispisom vam omogućava da održavate neprekidnu kontrolu nad poštivanjem svih radnih zadataka prema pravilima i procedurama organizacije. Efikasna organizacija radnih aktivnosti, koja omogućava uspostavljanje odnosa između radnika na poslu radi postizanja veće efikasnosti i efikasnosti u radu.

Računovodstvo u štamparskoj industriji zahteva stalne kalkulacije i proračune, koje program obavlja za nekoliko sekundi, uz garanciju tačnosti i bez grešaka.

Postoji mnogo vrsta menadžmenta u poligrafskom računovodstvu. Poligrafsko upravljanje uključuje računovodstvo proizvodnje i tehnološke procese tokom lansiranja proizvoda. Upravljanje skladištem se sastoji od optimizacije apsolutno svih procesa skladištenja, od računovodstva do inventara. Uz mogućnost formiranja baze podataka, informacije mogu imati neograničen volumen. Automatizovano upravljanje dokumentacijom omogućava vam da upravljate tokom rada sa dokumentima, brzo smanjujući troškove rada i vreme zaposlenih. Obračun narudžbi se vrši praćenjem statusa narudžbe, njenog plaćanja i direktno same proizvodnje. Upravljanje troškovima štampe je razvoj i implementacija mjera za kontrolu troškova, smanjenje nivoa i povećanje rentabilnosti i pokazatelja rentabilnosti.

Sve radnje zaposlenih u sistemu se evidentiraju, a izvještaj o ovom radu može se dobiti u bilo kojem trenutku, čime se provjerava obavljanje službenih dužnosti zaposlenih. Planiranje i predviđanje kao neophodnost u regulisanju i razvoju finansijskih i privrednih delatnosti u štamparskoj industriji.

Tim USU pruža sljedeće softverske usluge, kao što su razvoj, instalacija, obuka, te tehnička i informativna podrška.