Program računovodstva transportnog preduzeća
 1. Home Automatizacija poslovanja
 2.  › 
 3. Programi za automatizaciju poslovanja
 4.  › 
 5. Program računovodstva transportnog preduzeća

Program računovodstva transportnog preduzeća • Autorska prava štite jedinstvene metode automatizacije poslovanja koje se koriste u našim programima.
  Copyright

  Copyright
 • Mi smo verifikovani izdavač softvera. Ovo se prikazuje u operativnom sistemu kada pokrećemo naše programe i demo verzije.
  Provjereni izdavač

  Provjereni izdavač
 • Radimo sa organizacijama širom svijeta od malih do velikih. Naša kompanija je uvrštena u međunarodni registar kompanija i ima elektronski znak poverenja.
  Znak povjerenja

  Znak povjerenja
 
Uporedite konfiguracije

Uporedite konfiguracije programa

Na posebnoj stranici možete uporediti karakteristike softvera u različitim konfiguracijama.

Cijena

Cijena softvera

Plaćate samo jednom. Nema mesečnih uplata!


Automatizacija naše organizacije je potpuna investicija za vaše poslovanje!

Iznajmljivanje servera u oblaku

Po potrebi naručite najam virtuelnog servera

Pogledajte neke od razloga zašto bi vam možda trebao cloud server.

Kupite program

Kupite program

Da biste kupili program, možete nam napisati pismo ili poruku putem messengera

Razvoj softvera

Ako želite još jedan program, možete birati između ogromnog broja gotovih projekata. Takođe postoji mogućnost kreiranja softvera po narudžbi.

Odaberite drugi program

Računovodstveni program transportnog preduzeća je konfiguracija programa za automatizaciju Univerzalnog računovodstvenog sistema i pruža transportnoj kompaniji efikasno računovodstvo i automatski obračunski način. Zahvaljujući automatizovanom računovodstvu, prevoznik štedi na troškovima rada, a samim tim i na platnom spisku, povećava svoju efikasnost kroz preciznije i efikasnije računovodstvo i racionalizaciju radnih procesa i računovodstvenih procedura, čije je učešće osoblja sada isključeno, čime se poboljšava kvalitet računovodstva i kalkulacije... Brzina svih operacija koje obavlja računovodstveni softver prevoznika je djeliće sekunde, bez obzira na količinu obrađenih informacija, a taj kvalitet utiče na brzinu razmjene informacija na nosaču, ubrzavajući donošenje odluka i posljedično , izvođenje produktivnih operacija, što dovodi do povećanja obima proizvodnje...

Uzimajući u obzir činjenicu da osoblje više nije uključeno u obavljanje mnogih svakodnevnih procedura, to im omogućava „preobuku“ za obavljanje drugih jednako važnih zadataka. Carrier's file program omogućava učešće radnika različitih profila, što mu omogućava prijem operativnih i raznovrsnih informacija, što zauzvrat doprinosi potpunoj vizualizaciji trenutnog stanja proizvodnog procesa. Na primjer, transportni operateri su uključeni u vođenje evidencije o transportnim aktivnostima, uključujući vozače, tehničare, koordinatore; radnici autoservisa su uključeni u utvrđivanje stvarnog stanja vozila koje utiče na performanse transporta; U planiranju i proračunu rute uključeni su zaposlenici logistike, transportni radnici, kao i radnici. skladišta, menadžeri za korisničku podršku, računovodstvo i drugi.

Budući da računovodstveni program prevoznika uključuje učešće velikog broja korisnika, radi očuvanja povjerljivosti podataka servisa, raspodjela njihovih prava vrši se u skladu sa postojećim odgovornostima i datim ovlaštenjima. Za to svako dobija lični login i sigurnosnu lozinku, koji određuju njegovo radno područje i količinu servisnih informacija potrebnih za obavljanje radnih zadataka. Zasebno radno područje u računovodstvenom programu transportnog preduzeća uključuje vođenje lične evidencije o radu u elektronskom obliku, kojoj samo priručnik ima pristup za kontrolu aktivnosti korisnika - kvaliteta njegovih podataka i njihovu usklađenost sa stvarnim stanjem proizvodnje. proces, vrijeme zadataka.

Procedura kontrole mora biti redovna, što traje određeno vrijeme, stoga računovodstveni program prijevoznika nudi funkciju revizije, čija je odgovornost da evidentira nove podatke i one koji su ispravljeni nakon posljednje provjere, što značajno ubrzava proces. Svaki korisnik mora bez odlaganja unijeti svoje naznake rada u program i u njemu evidentirati obavljene operacije koje je izvršio u toku svojih poslovnih aktivnosti. Na kraju perioda obuhvaćenog izvještajem, prevoznik dobija set osoblja, gdje će se njihov rad u cjelini evidentirati i rezultati sumirati posebno za svakog korisnika, uključujući i spremnost za unos podataka u transport kompanije. računovodstveni program, koji mu automatski obračunava mjesečne naknade na osnovu onih evidentiranih u obimima izvršenja dnevnika. Ova činjenica obavezuje osoblje da svoje formulare za pritužbe održi aktivnijim, da blagovremeno evidentira spremnost za obavljanje zadataka.

Za vođenje evidencije o svim vrstama aktivnosti, program generiše različite baze podataka čije održavanje najinformativnije odražava rad prevoznika na svim procesima, objektima i subjektima, uključujući kretanje sredstava, interakciju sa kupcima i dobavljačima, aktivnost i status kompanije. vozni park, upravljanje tekućim zalihama. Istovremeno, sve baze podataka u programu imaju isti format, što olakšava održavanje od strane korisnika - u gornjem dijelu je prikazana cijela lista učesnika u bazi, au donjem je raspoređena traka kartica, koja sadrži detaljan opis svih važnih parametara za ovu bazu podataka od strane vašeg učesnika.

Za prevoznika je bitno stanje njegovog voznog parka – tehničko i operativno, utovar nalozima, rokovi itd. Da bi se kontrolisale njihove aktivnosti, napravljen je plan proizvodnje, gde je sav transport planiran u okviru postojećih ugovora i dolaznih transportnih aplikacija u trenutnom režimu. Svakoj pošiljci se dodjeljuje konkretan transport, tako da imate predstavu o efikasnosti korištenja svakog vozila u voznom parku, osim toga, program će na kraju perioda staviti na raspolaganje poseban izvještaj za sve vozila u cjelini i zasebno, dijeleći ih na traktore i prikolice. Ova baza je zadužena i za nadzor održavanja - ovi periodi su planirani unaprijed i označeni crvenom bojom na grafikonu kako bi se skrenula pažnja logističara u planiranju novih letova.

Automatizacija transportnog preduzeća nije samo alat za vođenje registracije vozila i vozača, već i brojni izvještaji korisni za administraciju i zaposlenike kompanije.

Računovodstvo operatera povećava produktivnost osoblja omogućavajući vam da identifikujete najproduktivnije osoblje i stimulišete te zaposlene.

Program prevoznika vrši formiranje transportnih zahteva, planira rute i takođe izračunava troškove, uzimajući u obzir nekoliko faktora.

Računovodstvo vozila i vozača generiše ličnu kartu za vozača ili bilo kog drugog zaposlenog, sa mogućnošću prilaganja dokumenata, fotografija za praktičnost računovodstva i kadrovske službe.

Program transportne kompanije, zajedno sa procesima vezanim za transport robe i kalkulaciju ruta, organizuje visokokvalitetno skladišno knjigovodstvo koristeći modernu skladišnu opremu.

Program transportnih dokumenata generiše vodiče i drugu dokumentaciju neophodnu za rad kompanije.

Računovodstvo kod prevoznika prikuplja ažurne informacije o ostacima goriva i maziva, rezervnim delovima za transport i drugim važnim tačkama.

Obračun transportnih dokumenata putem aplikacije za upravljanje transportnom kompanijom obavlja se za nekoliko sekundi, smanjujući vrijeme zaposlenih na jednostavne dnevne zadatke.

Transportna i logistička preduzeća, kako bi unapredili svoje poslovanje, mogu da počnu da primenjuju računovodstvo u organizaciji transporta putem automatizovanog računarskog programa.

Program prijevoznika uzima u obzir važne pokazatelje kao što su: troškovi parkiranja, indikatori goriva i drugi.

Program takođe formira bazu podataka o vozilima u bilansu kompanije, dijeleći ih na traktore i prikolice kako bi se pratilo svako od njih.

U transportnoj bazi podataka za svaki od njih su navedeni svi obavljeni letovi, radovi na popravci i zamjeni rezervnih dijelova, navedene tehničke karakteristike, rok registracije.

Za vozače je napravljena slična baza podataka u kojoj su navedeni i svi pređeni letovi, navedeni su rezultati ljekarskih pregleda, kvalifikacije, staž i rok važenja vozačke dozvole.

Program formira korisničku bazu, u kojoj se evidentiraju svi kontakti sa kupcima, vodi istorija odnosa, izrađen plan rada, svi poslani tekstovi pošte.

Redovan odnos sa kupcima podržavaju oglasi i bilteni koji se šalju u različitim formatima u zavisnosti od prilike – masovni, lični, kolektivni.

Izvještaj direktne pošte program generiše na kraju svakog perioda i procjenjuje njegovu učinkovitost prema broju primljenih zahtjeva, novih naloga i primljenoj dobiti.

Program generiše proizvodnu liniju sa popisom svih robnih artikala, uključujući rezervne dijelove koji imaju svoj broj, komercijalne karakteristike za brzu pretragu.

Kretanje robe i tereta se evidentira pomoću tovarnih listova, sastavljaju se automatski - dovoljno je navesti pojedinačni parametar, količinu, osnovu za kretanje.

Svaki artikal robe ima zasebnu lokaciju u skladištu kojoj se može dodijeliti bar kod za brzu pretragu proizvoda, program radi sa čitačem bar kodova.

Program radi sa terminalom za prikupljanje podataka, koji vam omogućava da brzo izvršite sve inventare i brzo provjerite primljene informacije s računovodstvenim podacima.

Program radi sa elektronskom vagom, štampačem za štampanje etiketa, koji omogućava brzo etiketiranje robe za transport, štampanje nalepnica sa korporativnim dizajnom.

Program organizira automatizirano knjigovodstvo skladišta, koje automatski oduzima iz bilansa sve robne stavke koje treba premjestiti prema fakturi.

Sažetak skladišta pokazuje koje su robne stavke tražene, koje su nelikvidne, nekvalitetne, program prati njihov promet.

Program smanjuje slučajeve krađe rezervnih dijelova i goriva, isključuje slučajeve zloupotrebe vozila, neovlaštenih izlazaka, uspostavlja kontrolu goriva i maziva.

Regulisanje kadrovske i transportne delatnosti u pogledu vremena i obima posla dovodi do povećanja produktivnosti osoblja, efikasnosti korišćenja transporta u preduzeću.