Program registracije vozila
 1. Home Automatizacija poslovanja
 2.  › 
 3. Programi za automatizaciju poslovanja
 4.  › 
 5. Program registracije vozila

Program registracije vozila • Autorska prava štite jedinstvene metode automatizacije poslovanja koje se koriste u našim programima.
  Copyright

  Copyright
 • Mi smo verifikovani izdavač softvera. Ovo se prikazuje u operativnom sistemu kada pokrećemo naše programe i demo verzije.
  Provjereni izdavač

  Provjereni izdavač
 • Radimo sa organizacijama širom svijeta od malih do velikih. Naša kompanija je uvrštena u međunarodni registar kompanija i ima elektronski znak poverenja.
  Znak povjerenja

  Znak povjerenja
 
Uporedite konfiguracije

Uporedite konfiguracije programa

Na posebnoj stranici možete uporediti karakteristike softvera u različitim konfiguracijama.

Cijena

Cijena softvera

Plaćate samo jednom. Nema mesečnih uplata!


Automatizacija naše organizacije je potpuna investicija za vaše poslovanje!

Iznajmljivanje servera u oblaku

Po potrebi naručite najam virtuelnog servera

Pogledajte neke od razloga zašto bi vam možda trebao cloud server.

Kupite program

Kupite program

Da biste kupili program, možete nam napisati pismo ili poruku putem messengera

Razvoj softvera

Ako želite još jedan program, možete birati između ogromnog broja gotovih projekata. Takođe postoji mogućnost kreiranja softvera po narudžbi.

Odaberite drugi program

Program registracije vozila je konfiguracija softvera Univerzalnog računovodstvenog sistema namijenjenog logističkim i transportnim kompanijama specijaliziranim za transportne djelatnosti. Sva vozila podliježu registraciji, uključujući državnu registraciju i internu registraciju, čime se sve jedinice vozila stavljaju u bilans stanja kompanije.

Program registracije vozila i vozača ima nekoliko baza podataka, uključujući bazu podataka o vozilima i vozačima, koje su također predmet registracije - po državama prema pravima koja svaki vozač mora imati, i interno prema rasporedu osoblja. Osim toga, program registracije vozila i vozača uključuje i druge osnove, uključujući nomenklaturu, bazu izvođača i druge aktuelne osnove koje vremenom stalno rastu – tovarne listove, tovarne listove, zahtjeve za prijevoz itd. Treba napomenuti da su u programu registracije vozila i vozača svi dokumenti i elektronski obrasci koji su dostupni za rad objedinjeni – imaju isti format za distribuciju informacija unutar kategorije dokumenata. To znači da sve baze podataka imaju istu strukturu prezentacije podataka, što je pogodno, prije svega, za korisnike - ne moraju se svaki put obnavljati u drugi format baze podataka pri prelasku iz jedne kategorije informacija u drugu, jer način na koji su postavljene i kontrole su uvijek iste.

Grubo govoreći, program registracije vozila i vozača, odnosno njegovi informacioni podsistemi, mogu se predstaviti kao dve polovine ekrana, podeljene horizontalno - na vrhu se nalazi red po red lista pozicija, odnosno učesnika na dnu, na donjim karticama, glavne karakteristike odabrane pozicije su navedene na vrhu. Razumljivo je i praktično - sve informacije su jasno predstavljene na jednom ekranu, prijelaz između kartica je u jednom kliku, tako da se možete brzo upoznati s parametrima sudionika kako biste procijenili njegovo učešće u proizvodnom procesu.

Program registracije vozila i vozača u transportnoj bazi predstavlja sva vozila koja su na balansu ili uključena u rad, pored sopstvenog voznog parka, dok je transport podeljen na tegljače i prikolice, svaka polovina dobija svoju formaciju. Navedeni vodiči daju, prilikom odabira vozila, podatke o njemu kao što su marka, model, kilometraža, potrošnja goriva, rokovi i sadržaj obavljenog popravka, naziv zamijenjenih dijelova, naznaka tačnog roka za sljedeće održavanje .

Ovo je jedna ili dvije kartice, gdje je dat detaljan opis vozila, postoji posebna kartica u programu registracije vozila i vozača sa dokumentima po kojima je izvršena njihova registracija, sastavljena je lista i oni su Naznačeni su datumi isteka svakog od njih, pa će, kako se budu ispunjavali, sam program automatski obavijestiti o potrebi ponovnog izdavanja, tako da će na sljedećem putovanju vozilo imati kompletan borbeni komplet za ulazak na rutu. Na bočnoj kartici nalazi se logo proizvođača automobila, klikom na koji će program odmah preusmjeriti na planirani red letenja, gdje su naznačeni završeni i planirani letovi za ovo vozilo, periodi tehničkog pregleda i/ili održavanja. Slično, registracioni program prikazuje sav rad ove jedinice vozila od trenutka kada ona uđe u bilans kompanije – opšta lista letova sa detaljima rute.

Približno ista informaciona baza sačinjena je i za vozače, gde je umesto vozila dat spisak radnika sa punim radnim vremenom koji obavljaju prevoz - isti format kontrole vozačkih dokumenata (prava) uz blagovremeno obaveštenje o isteku neminovnih rokova važenja i više prolaza vozača radnih smjena.

Program registracije predlaže da se u unos podataka uključe vozači, tehničari i drugi radnici autotransportne kompanije, što će pomoći u brzom prikupljanju informacija o trenutnom stanju proizvodnog procesa, budući da je linijsko osoblje preferirani nosilac primarnih i aktuelne informacije, primanje podataka koji karakterišu obavljanje transportnih delatnosti uopšte i posebno.

Program za registraciju ima format dostupan svim korisnicima, uključujući i one koji prvi put sjede ispred računara, njegov interfejs je toliko jednostavan i lak za navigaciju da svi uče program od prve radne sesije. U programu registracije postoji interna komunikacija između različitih strukturnih službi, koja pravovremeno obavještava relevantne zaposlenike o dolasku nove narudžbe, njenom prenošenju logističarima, pomaže u uspostavljanju operativne koordinacije pitanja nabavke itd. Za to, registracioni program predviđa nekoliko operativnih modula gdje trenutni radi na svakoj tački transportne djelatnosti, prema nazivima operacija.

Računovodstvo kod prevoznika prikuplja ažurne informacije o ostacima goriva i maziva, rezervnim delovima za transport i drugim važnim tačkama.

Automatizacija transportnog preduzeća nije samo alat za vođenje registracije vozila i vozača, već i brojni izvještaji korisni za administraciju i zaposlenike kompanije.

Računovodstvo vozila i vozača generiše ličnu kartu za vozača ili bilo kog drugog zaposlenog, sa mogućnošću prilaganja dokumenata, fotografija za praktičnost računovodstva i kadrovske službe.

Obračun transportnih dokumenata putem aplikacije za upravljanje transportnom kompanijom obavlja se za nekoliko sekundi, smanjujući vrijeme zaposlenih na jednostavne dnevne zadatke.

Program transportne kompanije, zajedno sa procesima vezanim za transport robe i kalkulaciju ruta, organizuje visokokvalitetno skladišno knjigovodstvo koristeći modernu skladišnu opremu.

Program prijevoznika uzima u obzir važne pokazatelje kao što su: troškovi parkiranja, indikatori goriva i drugi.

Računovodstvo operatera povećava produktivnost osoblja omogućavajući vam da identifikujete najproduktivnije osoblje i stimulišete te zaposlene.

Program prevoznika vrši formiranje transportnih zahteva, planira rute i takođe izračunava troškove, uzimajući u obzir nekoliko faktora.

Transportna i logistička preduzeća, kako bi unapredili svoje poslovanje, mogu da počnu da primenjuju računovodstvo u organizaciji transporta putem automatizovanog računarskog programa.

Program transportnih dokumenata generiše vodiče i drugu dokumentaciju neophodnu za rad kompanije.

Svi korisnici imaju individualne prijave i sigurnosne lozinke za održavanje povjerljivosti servisnih podataka zbog masovnog pristupa informacijama.

Pristupni kod otvara radnu površinu korisnika sa količinom informacija iz servisa prema zadacima, zadacima i izdaje lične radne obrasce.

Prilikom rada na ličnim obrascima, korisnik je lično odgovoran za podatke koje unese u njih, svi njegovi podaci su označeni loginom od trenutka unošenja.

Postoji kontrola pouzdanosti korisničkih informacija od strane administracije i samog programa, što vam omogućava da procenite kvalitet vaših informacija i performanse.

Kao pomoć menadžmentu, dostupna je funkcija revizije koja ističe podatke koji su dodani ili ispravljeni nakon posljednje verifikacije, tako da se postupak kontrole može brzo provesti.

U programu postoji određeni odnos između vrijednosti različitih kategorija, koji program inducira kroz posebne forme za ručni unos primarnih podataka.

Kada stignu lažne informacije, ravnoteža između raspoloživih indikatora, uspostavljena zahvaljujući ovom odnosu, je neuravnotežena, tako da se uvijek može vidjeti ko je otkucao šta je pošlo po zlu.

Unatoč objedinjavanju elektronskih formi, korisnik može prilagoditi svoju radnu površinu odabirom bilo koje od 50 predloženih opcija za dizajn interfejsa.

Višekorisnički interfejs eliminiše konflikt čuvanja zapisa kada korisnici rade u isto vreme; Za lokalni pristup nije potrebna internetska veza.

Program formira zajednički informacioni prostor za sve udaljene servise sa daljinskim upravljanjem putem internet konekcije za obavljanje zajedničkih aktivnosti.

USU proizvodi nemaju pretplatu, njihova cijena je fiksirana u ugovoru i može se mijenjati samo promjenom broja funkcija i usluga postavljenih u program.

Sve baze podataka pohranjuju informacije o svakom od svojih učesnika od trenutka njihovog upisa u program; možete im priložiti bilo koji dokument za potvrdu.

Program vodi statistiku o svim pokazateljima učinka i daje podatke za dalju analizu, pomažući kompaniji da poboljša proizvodne rezultate.

Automatska kontrola finansija omogućava upoređivanje odstupanja stvarnih rashoda od planiranih i utvrđivanje njihovih uzroka ispitivanjem indikatora iz prethodnih perioda.

Zahvaljujući automatizovanom računovodstvu, kompanija dobija operativne podatke o tekućim zalihama u skladištu i o stanju gotovine na bilo kojoj blagajni ili računu.