Softver za transportnu kompaniju
 1. Home Automatizacija poslovanja
 2.  › 
 3. Programi za automatizaciju poslovanja
 4.  › 
 5. Softver za transportnu kompaniju

Softver za transportnu kompaniju • Autorska prava štite jedinstvene metode automatizacije poslovanja koje se koriste u našim programima.
  Copyright

  Copyright
 • Mi smo verifikovani izdavač softvera. Ovo se prikazuje u operativnom sistemu kada pokrećemo naše programe i demo verzije.
  Provjereni izdavač

  Provjereni izdavač
 • Radimo sa organizacijama širom svijeta od malih do velikih. Naša kompanija je uvrštena u međunarodni registar kompanija i ima elektronski znak poverenja.
  Znak povjerenja

  Znak povjerenja
 
Uporedite konfiguracije

Uporedite konfiguracije programa

Na posebnoj stranici možete uporediti karakteristike softvera u različitim konfiguracijama.

Cijena

Cijena softvera

Plaćate samo jednom. Nema mesečnih uplata!


Automatizacija naše organizacije je potpuna investicija za vaše poslovanje!

Iznajmljivanje servera u oblaku

Po potrebi naručite najam virtuelnog servera

Pogledajte neke od razloga zašto bi vam možda trebao cloud server.

Kupite program

Kupite program

Da biste kupili program, možete nam napisati pismo ili poruku putem messengera

Razvoj softvera

Ako želite još jedan program, možete birati između ogromnog broja gotovih projekata. Takođe postoji mogućnost kreiranja softvera po narudžbi.

Odaberite drugi program

Softver operatera naziva se Univerzalni računovodstveni sistem i programer ga daljinski instalira na bilo koji digitalni uređaj koji radi pod operativnim sistemom Windows operatera, putem internet veze, koja je uvijek neophodna za daljinski rad. Prevoznik pruža usluge transporta, stoga je njegova funkcija da održava vozila u stalnom radu, od čega zavisi njihov učinak. Zahvaljujući instaliranom softveru, transportne kompanije ne moraju gubiti vrijeme na praćenje stanja transporta i sve vrste računovodstva, koje će se sada obavljati automatski. Instalira se putem softvera čija je funkcija automatizacija internih aktivnosti nosioca, uključujući računovodstvo, kontrolu, upravljanje, analizu.

Za sve ove funkcije u softveru, oni su odgovorni za različite strukturne blokove, kojih ima samo tri - to su Moduli, Direktoriji, Izvještaji, iako imaju sličnu internu strukturu u smislu strukture i zaglavlja, budući da rade sa informacijama iz istih kategorija, ali različitog imenovanja u organizaciji proizvodnog procesa. Na primjer, odjeljak Reference u softveru za transportno preduzeće započinje organizaciju radnih procesa, definirajući njihov redoslijed prema organizacionoj strukturi transportnog preduzeća i sastavu njegove imovine, materijalne i nematerijalne, uključujući ljudske resurse i sadržaj vozni park.

Za uspostavljanje takve procedure, u sekciji Imenici postavljaju se podaci o prevozniku u svim vrstama delatnosti – proizvodnim, ekonomskim i finansijskim, uključujući spisak vozila sa detaljnim opisom traktora i prikolica, spisak ekspozitura i skladišta, ostale usluge, geografski udaljene, da će kasnije softver za prevoznika biti integrisan u jedinstvenu informatičku mrežu za opštu kontrolu i računovodstvo transporta. Sadrži i listu zaposlenih koji će postati korisnici ovog softvera, listu finansijskih članaka i tako dalje. Na osnovu ovih informacija i podataka iz normativnih dokumenata koji su uključeni u softver za standardizaciju radnih operacija, uređuju se kadrovske aktivnosti vremenski i obimno, te utvrđuje redoslijed radnih operacija i hijerarhija računovodstvenih i obračunskih procedura.

Sve ovo je scenario za automatizaciju operativnih aktivnosti, koja se odvija u drugom bloku Moduli. U ovom odeljku, softver prevoznika vodi operativnu evidenciju o poslovima koji su obavili transport i osoblje, troškovima nastalim u izvođenju ovih radova i drugim povezanim troškovima. Treba napomenuti da je odjeljak Moduli najaktivniji u smislu korisničkog iskustva, jer je to samo ovdje dozvoljeno, jer druga dva bloka nose različito semantičko opterećenje - Referentne knjige pružaju konfiguracije i referentne informacije, Analiza aktivnosti operativnih izvještaja i procijeniti njihovu efikasnost. Blok Moduli pohranjuje elektronske korisničke dokumente i dnevnike, gdje se bilježe sve promjene stanja toka posla koje nastaju tokom izvršavanja naloga i drugih zadataka.

U zadnjem bloku Izvještaji, softver prijevoznika automatski generiše izvještaje sa analizom trenutnog proizvodnog procesa, a ti izvještaji imaju opipljiv uticaj na budući razvoj prijevoznika, jer pokazuju šta i gdje treba promijeniti, šta i / ili koga treba napustiti i šta ostaviti kako jeste. Istovremeno, softver predstavlja informacije na praktičan i čitljiv način, koristeći grafike, tabele, tabele i boje za vizualizaciju, što omogućava ukazivanje na važnost svakog indikatora u ukupnoj masi i među sličnima.

Dakle, softver za nosače formira svoju strukturu u sekvenci konfiguracija>održavanje> evaluacija, što olakšava razumijevanje svrhe svakog bloka i, posljedično, principa automatizacije. Sam zadatak automatizacije je povećanje efikasnosti transportnih kompanija, smanjenje troškova rada i racionalizacija razmjene informacija, što kao rezultat daje povećanje produktivnosti rada i obima proizvodnje, stoga možemo govoriti o povećanju profita. . Troškovi rada su smanjeni zbog zamjene osoblja automatiziranim sistemom, jer preuzima mnoge funkcije, rasterećujući transportne radnike, što im omogućava da budu preusmjereni na rješavanje drugih zadataka. Ubrzanje razmjene informacija dovodi do povećanja brzine radnih operacija, što kao rezultat osigurava povećanje proizvodnje i vrlo opipljiv ekonomski efekat. Softver omogućava objedinjene elektronske forme za upotrebu, što takođe ubrzava korisničko iskustvo na sistemu.

Automatizacija transportnog preduzeća nije samo alat za vođenje registracije vozila i vozača, već i brojni izvještaji korisni za administraciju i zaposlenike kompanije.

Obračun transportnih dokumenata putem aplikacije za upravljanje transportnom kompanijom obavlja se za nekoliko sekundi, smanjujući vrijeme zaposlenih na jednostavne dnevne zadatke.

Program prevoznika vrši formiranje transportnih zahteva, planira rute i takođe izračunava troškove, uzimajući u obzir nekoliko faktora.

Računovodstvo operatera povećava produktivnost osoblja omogućavajući vam da identifikujete najproduktivnije osoblje i stimulišete te zaposlene.

Transportna i logistička preduzeća, kako bi unapredili svoje poslovanje, mogu da počnu da primenjuju računovodstvo u organizaciji transporta putem automatizovanog računarskog programa.

Računovodstvo kod prevoznika prikuplja ažurne informacije o ostacima goriva i maziva, rezervnim delovima za transport i drugim važnim tačkama.

Računovodstvo vozila i vozača generiše ličnu kartu za vozača ili bilo kog drugog zaposlenog, sa mogućnošću prilaganja dokumenata, fotografija za praktičnost računovodstva i kadrovske službe.

Program prijevoznika uzima u obzir važne pokazatelje kao što su: troškovi parkiranja, indikatori goriva i drugi.

Program transportne kompanije, zajedno sa procesima vezanim za transport robe i kalkulaciju ruta, organizuje visokokvalitetno skladišno knjigovodstvo koristeći modernu skladišnu opremu.

Program transportnih dokumenata generiše vodiče i drugu dokumentaciju neophodnu za rad kompanije.

Softver formira baze podataka, koje su takođe objedinjene - struktura im je ista, princip prezentovanja informacija je isti i alati za upravljanje su isti.

Princip predstavljanja informacija u bazama podataka je sljedeći - u gornjem dijelu je opća lista stavki, u donjem dijelu je panel kartica sa detaljnim parametrima.

Alati za upravljanje podacima u bazama podataka su funkcije kao što su kontekstualna pretraga, višestruki odabir po nekoliko parametara i filter prema određenim kriterijima.

Jedna od glavnih baza podataka je baza voznog parka, u kojoj su predstavljene sve transportne jedinice sa opisom tehničkih karakteristika, fizičkog stanja, istorijata svih popravki.

Softver omogućava kontrolu roka važenja vozačkih dozvola i dokumenata o registraciji vozila, uz prethodno obavještavanje odgovornih o promjeni.

Planiranje aktivnosti voznog parka vrši se u planu proizvodnje - ovdje su istaknuti periodi zauzetosti vozila za određenu narudžbu, periodi održavanja.

Razdoblja se razlikuju po boji: transport - plava, autoservis - crvena, klikom na bilo koji od njih otvara se prozor sa detaljnim opisom rada i njegovom vizualizacijom u obliku ikona.

U planiranju proizvodnje, planiranje se vrši u skladu sa postojećim ugovorima o transportu i ispunjavanjem zahtjeva kupaca koji se redovno pristižu u postojećem modalitetu.

Softver bilježi primljene narudžbe u bazu narudžbi, dodjeljujući im status, boju, kroz koje možete vizualno pratiti fazu transporta.

Promjena statusa i boja se vrši automatski kada softver dobije informaciju od tumača - vozača i koordinatora koji obilježavaju etape.

Uporedo sa bazom voznog parka formira se i baza podataka o vozačima u kojoj su označene kvalifikacije, opšte iskustvo, broj vozačke dozvole, rok važenja i letovi.

Softver samostalno obavlja kalkulacije, uključujući obračun cijene rute, obračun mjesečne naknade i cijene narudžbi.

Automatizacija proračuna je osigurana pružanjem baze podataka i referenci za industriju, gdje su predstavljene sve norme, pravila, standardi za izvođenje radnih operacija.

Iz generisanih baza podataka, nomenklatura i kupac su predstavljeni u CRM formatu, oba su klasifikovana po kategorijama, prema priloženim katalozima, radi pogodnosti.

USU-ovi softverski proizvodi se razlikuju od alternativne ponude u ovom cjenovnom segmentu na nekoliko načina, a jedan od glavnih je analiza svih vrsta djelatnosti.