Softver
 1. Home Automatizacija poslovanja
 2.  › 
 3. Programi za automatizaciju poslovanja
 4.  › 
 5. Kako pravilno voditi evidenciju o lijekovima?

Kako pravilno voditi evidenciju o lijekovima? • Autorska prava štite jedinstvene metode automatizacije poslovanja koje se koriste u našim programima.
  Copyright

  Copyright
 • Mi smo verifikovani izdavač softvera. Ovo se prikazuje u operativnom sistemu kada pokrećemo naše programe i demo verzije.
  Provjereni izdavač

  Provjereni izdavač
 • Radimo sa organizacijama širom svijeta od malih do velikih. Naša kompanija je uvrštena u međunarodni registar kompanija i ima elektronski znak poverenja.
  Znak povjerenja

  Znak povjerenja
 
Kako pravilno voditi evidenciju o lijekovima?
 
Uporedite konfiguracije

Uporedite konfiguracije programa

Na posebnoj stranici možete uporediti karakteristike softvera u različitim konfiguracijama.

Cijena

Cijena softvera

Plaćate samo jednom. Nema mesečnih uplata!


Automatizacija naše organizacije je potpuna investicija za vaše poslovanje!

Iznajmljivanje servera u oblaku

Po potrebi naručite najam virtuelnog servera

Pogledajte neke od razloga zašto bi vam možda trebao cloud server.

Besplatno preuzmite program kako biste pravilno vodili evidenciju o lijekovima

Besplatno preuzmite program kako biste pravilno vodili evidenciju o lijekovima

Program možete besplatno preuzeti i raditi u demonstracijskom modu


Prilikom pokretanja programa možete odabrati jezik.

Kupite program

Kupite program

Da biste kupili program, možete nam napisati pismo ili poruku putem messengera

Razvoj softvera

Ako želite još jedan program, možete birati između ogromnog broja gotovih projekata. Takođe postoji mogućnost kreiranja softvera po narudžbi.

Odaberite drugi program

Mogućnosti CRM sistema: kako pravilno voditi evidenciju o lijekovima

 • Program USU kreiran je za vođenje evidencije lijekova;
 • sistemu se računovodstvo lijekova može prilagoditi specifičnostima vaše ustanove;
 • oftver se može koristiti za praćenje prijema lijekova od stranih dobavljača;
 • ko je potrebno, u dokumentima se mogu navesti iznosi u stranoj valuti;
 • ada vodite evidenciju, možete integrirati softver s opremom, na primjer, sa skenerom bar kodova;
 • ožete uključiti bilo koji broj zaposlenih u računovodstvo tako što ćete definisati prava pristupa za njih;
 • ko je potrebno, možete voditi evidenciju po strukturnim odjeljenjima;
 • rogram je konfigurisan za potreban tok dokumenata;
 • svom radu možete koristiti bilo koji broj skladišta;
 • oftver će pokazati profitabilnost procesa;
 • reko sistema možete raditi sa klijentima na personalizovaniji način;
 • ožete dobiti individualnu prezentaciju potpuno besplatno;
 • oftver se može integrirati s mapama kako bi se odredila lokacija klijenata;
 • okom rada, možete koristiti uvoz podataka;
 • niverzalni računovodstveni sistem će vam pomoći da optimizirate svoje aktivnosti.

Kako pravilno voditi evidenciju o lijekovima?

Kako pravilno voditi evidenciju o lijekovima? Ovo pitanje postavlja poslovni čovjek početnik, na primjer, vlasnik nove ljekarne. Ovo pitanje je veoma važno jer direktno utiče na aktivnosti. Njihova dostupnost, uspješna implementacija i minimizacija troškova ili gubitaka zavise od toga koliko je dobro organizirano računovodstvo lijekova.

Pogledajmo pobliže kako pravilno voditi evidenciju o lijekovima u programu USU? Prije svega, treba napomenuti da ovaj proces zahtijeva sistematičan pristup, tačnost, temeljitost, sigurnost i usklađenost sa zakonskom regulativom.

Za pravilno vođenje evidencije o lijekovima neophodna je automatizacija. U ove svrhe predlažemo korištenje Univerzalnog računovodstvenog sistema. Ovaj program se može koristiti ne samo za vođenje evidencije lijekova, već se može koristiti i za efikasno upravljanje drugim ljekarničkim procesima.

Prvo morate kreirati bazu podataka. U USU možete kreirati bazu podataka o lijekovima. U njemu možete prikazati informacije o nazivu, doziranju, roku trajanja, količini, dobavljačima. Ovo se može uraditi ručno, pomoću skenera bar kodova ili korišćenjem uvoza podataka sa elektronskih medija.

Nakon što unesete podatke, svakoj poziciji u sistemu se automatski dodjeljuje svoj jedinstveni broj, koji se može koristiti za brzu pretragu. U softveru možete razmišljati o strukturi nomenklature, na primjer, možete im dodati zasebne kategorije i potkategorije. Na primjer, možete definirati kategorije prema dodacima prehrani, vitaminima, lijekovima i drugima.

Kako voditi evidenciju o lijekovima?

Kako voditi evidenciju o lijekovima? Registracija je sastavni dio procesa. Prijem robe može biti odlučujući u potvrđivanju kvaliteta. Vrlo je važno provjeriti integritet robe, rok trajanja, označavanje količine mora odgovarati podacima na fakturama. Direktna registracija se vrši na osnovu dokumenata dobavljača.

U ovoj oblasti prihod može doći od različitih dobavljača, pa čak i stranih. U ovom slučaju, važno je predvidjeti određene nijanse kada roba stigne. U USU možete unijeti tečaj prilikom unosa kupovne cijene. Takođe možete odmah pratiti kako se kurs menjao tokom vremena. To će pomoći da se osigura da institucija ne radi u minusu.

Prilikom računovodstva morate obratiti pažnju na sertifikaciju. Ovi dokumenti su podložni kontroli i čuvanju. Ubuduće, za potrebe računovodstva, morate obratiti pažnju na zalihe. Njegovo redovno provođenje pomoći će u kontroli stanja u skladištima i provjeri tačnosti računovodstva. Zahvaljujući integraciji sa opremom, inventura se može izvršiti vrlo brzo.

Također je vrlo važno pravilno distribuirati lijekove po kategorijama, datumu prijema i rokovima trajanja. Također, ako je potrebno, možete odrediti prostore za skladištenje jer za lijekove mogu postojati razlike: temperatura, vlažnost, svjetlost i druge karakteristike.

Strogo računovodstvo je također potrebno za izdavanje lijekova. Na primjer, neke ljekarne praktikuju vođenje posebnih dnevnika. Mogu se automatski održavati u USU. Ovi registri mogu sadržavati sve potrebne informacije.

Upravljanje datumom isteka je veoma važno za računovodstvene svrhe. Ovo uključuje praćenje roka i upozorenja o njegovom pristupu. Lako je implementirati ove mogućnosti kroz USU. Otpis i odlaganje su također sastavni dio knjigovodstva lijekova. Program može odražavati ove operacije.

Izvještavanje i dokumentacija čine računovodstvo legalnim i podložnim evaluaciji. U USU možete redovno generirati različite vrste izvještaja, na primjer, o kretanju lijekova. Softver vam omogućava rad sa različitim vrstama obrazaca dokumenata, a možete ih prilagoditi pravnim normama.

Tokom računovodstva, pažnja se mora obratiti na sigurnost. USU je zaštićen pouzdanim mehanizmima šifriranja i autentifikacije. Softver vam također omogućava da ograničite pristup zaposlenima i zaštitite račune lozinkom. Možemo vam reći o drugim korisnim funkcijama sistema. Pozivamo Vas da pošaljete zahtjev za prezentaciju.

Kako voditi evidenciju o lijekovima? Odgovor je jednostavan - koristite Univerzalni računovodstveni sistem i vaše aktivnosti će se obavljati ispravno.