Softver
 1. Home Automatizacija poslovanja
 2.  › 
 3. Programi za automatizaciju poslovanja
 4.  › 
 5. Kako voditi evidenciju u cvjećari

Kako voditi evidenciju u cvjećari • Autorska prava štite jedinstvene metode automatizacije poslovanja koje se koriste u našim programima.
  Copyright

  Copyright
 • Mi smo verifikovani izdavač softvera. Ovo se prikazuje u operativnom sistemu kada pokrećemo naše programe i demo verzije.
  Provjereni izdavač

  Provjereni izdavač
 • Radimo sa organizacijama širom svijeta od malih do velikih. Naša kompanija je uvrštena u međunarodni registar kompanija i ima elektronski znak poverenja.
  Znak povjerenja

  Znak povjerenja
 
Kako voditi evidenciju u cvjećari
 
Uporedite konfiguracije

Uporedite konfiguracije programa

Na posebnoj stranici možete uporediti karakteristike softvera u različitim konfiguracijama.

Cijena

Cijena softvera

Plaćate samo jednom. Nema mesečnih uplata!


Automatizacija naše organizacije je potpuna investicija za vaše poslovanje!

Iznajmljivanje servera u oblaku

Po potrebi naručite najam virtuelnog servera

Pogledajte neke od razloga zašto bi vam možda trebao cloud server.

Uputstvo za upotrebu

Uputstvo za upotrebu

Imamo jednostavan program. Ali čak i za nju smo napisali uputstva. Uz njegovu pomoć možete još brže savladati program. Također ćete naučiti zanimljive funkcije koje će vam pomoći da postanete profesionalni korisnik.


Demo verzija sa interaktivnim korisničkim priručnikom

Preuzmite program besplatno da naučite kako voditi evidenciju u cvjećari

Preuzmite program besplatno da naučite kako voditi evidenciju u cvjećari

Program možete besplatno preuzeti i raditi u demonstracijskom modu


Prilikom pokretanja programa možete odabrati jezik.

Kupite program

Kupite program

Da biste kupili program, možete nam napisati pismo ili poruku putem messengera

Razvoj softvera

Ako želite još jedan program, možete birati između ogromnog broja gotovih projekata. Takođe postoji mogućnost kreiranja softvera po narudžbi.

Odaberite drugi program

Mogućnosti vođenja evidencije u cvjećari

 • Program USU se može koristiti za bilo koju vrstu računovodstvene aktivnosti;
 • oftver vam omogućava da upravljate širokim spektrom procesa, tako da je vrijedan i za zaposlene i za menadžment kompanije;
 • roizvodi u sistemu se mogu dodijeliti kategorijama;
 • latformu možete konfigurirati po svom nahođenju;
 • ožete kontrolirati proces realizacije boja;
 • artice kupaca ili kartice proizvoda će odražavati potpune informacije o objektu;
 • latforma radi na različitim jezicima;
 • reko USU možete konfigurirati rad skladišta;
 • bavještenja o isteku vremena implementacije pomoći će da se minimiziraju gubici;
 • rogram ima fleksibilne funkcije;
 • oftver se može integrirati sa opremom;
 • latforma pomaže u analizi različitih indikatora;
 • reko softvera možete upravljati isporukom;
 • odatne prilagođene karakteristike mogu se naručiti;
 • SU – upravljajte svojim poslovanjem prema standardima.

Kako voditi evidenciju u cvjećari?

Efikasno računovodstvo utiče na svaki aspekt poslovanja. Od toga zavisi organizacija procesa, njihova optimizacija, poboljšana usluga i povećanje profita.

Kako voditi evidenciju u cvjećari? Da biste to učinili, morate razumjeti osnove poslovanja. Osnova za upravljanje su sljedeća područja: zalihe, prodaja, narudžbe, kupci, analitika i drugo. Za kvalitetno upravljanje procesima preporučuje se sprovođenje aktivnosti u posebnom programu.

Kako voditi evidenciju u cvjećari u tablicama ili u programu? O tome će se dalje raspravljati.

Računovodstvo cvjećare

Računovodstvo cvjećarnice direktno ovisi o obimu aktivnosti. Ako je ovo mala prodavnica sa malim količinama, onda može biti malo računovodstvenih transakcija. Ali, ako kompanija ima velike maloprodajne objekte ili čak mrežu njih, onda je imperativ koristiti specijalizirani softver za optimizaciju.

Za obračun cvjećarnice možete koristiti različite pristupe, na primjer, neko može odlučiti da posluje putem tabela.

Knjigovodstveni sto za cvjećare

Računovodstvena tabela cvjećare je alat za vođenje poslovanja. Mogu uključivati različite vrste informacija: zalihe, narudžbe, dobavljače, kupce, finansije i još mnogo toga.

Računovodstvene tabele cvećara mogu biti korisne u početnim fazama poslovanja kada nema mnogo transakcija. Morate uzeti u obzir činjenicu da ćete prilikom rada sa tabelama morati petljati i može doći do grešaka. Tabelarni pristup nosi rizike grešaka i sigurnost informacija. Ali da li je informacija vrijedna rizika?

Računovodstvo cvjećarnice

Najbolje računovodstvo za cvjećarnicu može se izgraditi uz pomoć profesionalnog rješenja kompanije USU. Razmotrimo glavne tačke za provođenje aktivnosti u programu.

Upravljanje zalihama igra važnu ulogu u računovodstvu cvjećare. U USU ćete moći što efikasnije upravljati podacima na listama i katalozima boja. Kartice proizvoda mogu prikazati razne informacije: naziv, fotografiju, opis, cijene, kodove i još mnogo toga.

Takođe je lako pratiti zalihe putem softvera: primitke, prodaju, otpise, kretanja i sve druge operacije. Kontrola količine pomoći će pripremiti se za sezonu prodaje i osigurati trgovinu u određenim periodima.

U USU možete obračunati sve isporuke, navodeći količine, dobavljače, cijene itd. Ovim pristupom možete izbjeći preveliku ponudu ili, obrnuto, nedostatak robe. Također možete postaviti obavještenja kada ponestane zaliha.

Snimanje cvijeća u cvjećari

Snimanje cvijeća u cvjećarnici nužno odražava informacije o prodaji. U sistemu možete izvršiti svaku prodaju i registrovati gotovinske transakcije. Možete spojiti opremu za kasu ili skener bar kodova (možete čitati informacije sa lista).

U kontekstu takvog obračuna cvijeća u cvjećarnici, postaje moguće odrediti popularnost proizvoda. U USU možete održavati izvještaje i, ako je potrebno, upoređivati podatke o blagajni sa prodajom.

Računovodstvo cvjećarnice

Narudžbe su također dio računovodstva cvjećare. Preko USU možete čak organizirati i proces prihvatanja prijava. Na primjer, možete naručiti i dodijeliti im kategorije, na primjer, putem internetske trgovine ili fizičkog prodajnog mjesta. Zatim možete označiti statuse obrade u boji.

Kada radite s isporukom, također možete upravljati cijelim procesom, pratiti od početka procesa do njegovog završetka.

Računovodstvo cvjećare je vezano za klijente, a ako želite poboljšati svoju poziciju na tržištu, onda sa njima treba raditi po principima CRM-a. USU pruža mogućnosti za to: održavanje korisničkih kartica, čuvanje historije kupovina, povrata, poziva i drugih važnih informacija.

U budućnosti se može koristiti za stimulaciju kupovne moći.

Računovodstvo u cvjećari

Računovodstvo u cvjećari prvenstveno se odnosi na evidentiranje prihoda i rashoda. Važno je ne samo raditi s prodajom, već i kontrolirati troškove, na primjer: stanarinu, plate, poreze i drugo.

Vođenjem evidencije u cvjećari postiže se potpuna registracija djelatnosti, što kasnije može biti korisno za analitiku. Zahvaljujući analizi prodaje možete odrediti najpopularnije artikle proizvoda i uočiti trendove.

Moći ćete pratiti aktivnosti i zaposlene kroz različite izvještaje. Čak ćemo vam pružiti i duboke analitičke funkcije. Na raspolaganju imamo i druge opcije. Pozivamo vas da pogledate dostupnu video recenziju na našoj web stranici.